Aktywne Wpisy

majnazwyczajna +47
Czy są tutaj ludzie, którzy tak jak ja po latach przejrzeli na oczy?
Moja historia:
- starsza siostra, miała zostać artystką (liceum plastyczne) w ciąży w wieku 19 lat i ślub z kasy starych
- starzy wynajmują mieszkanie w wojewódzkim dla niej, bombelka i tatusia, który się zmył szybko, przez X lat, potem kupno mieszkania dla siostry w centrum (2010 rok- ok. 600k.)
Moja historia:
- starsza siostra, miała zostać artystką (liceum plastyczne) w ciąży w wieku 19 lat i ślub z kasy starych
- starzy wynajmują mieszkanie w wojewódzkim dla niej, bombelka i tatusia, który się zmył szybko, przez X lat, potem kupno mieszkania dla siostry w centrum (2010 rok- ok. 600k.)
źródło: temp_file5118311145227581517
Pobierzdalej?
- płacić bo to chrześnica 6.3% (64)
- ani grosza 89.3% (914)
- coś innego? (koment) 4.4% (45)

rayman_s +30

Nie jest warta.
Pod kolej zgodnie z prawem przysługuje wywłaszczenie pasa działki. A poza koleją miało tam być zlokalizowane centrum hotelowo handlowe, które może być gdzie indziej albo wcale.
Poza tym w umowie sprzedaży jest klauzula odkupu działki po cenie zakupu a nie za 400 mln.
Tusk nie chce odkupić, bo nie chce CPK i ma jakiś tam argument (ten okropny PIS sprzedał i zablokował! Afera!) Teraz trzeba wszystko wstrzymać, a naczelny hamulcowy, Maciej "Benny Hill" Lasek będzie organizował plebiscyt na nową nazwę. W ogóle, najlepiej wszystko wstrzymać, bo to trzeba na spokojnie. Jest lotnisko w Berlinie. Będzie nowe CPK we Frankfurcie. Uśmiechnijcie się brygada, hej! W grafice załączam książkowy przykład waszej choroby - lemingozy.
#cpk #polityka #bekazpo #bekazlewactwa
źródło: 1000006936
Pobierzźródło: temp_file2470218118244978685
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: 3eb9412e-a459-40e0-8e30-68440c6c546a
Pobierz@Hrjk: XD
Były wielkie zapowiedzi jak to Radom sie rozwinie, jak jeszcze bedzie pięknie. No póki co inwestycja bez pokrycia.
Modlin tez ostatni rok zamknął ze stratą.
Wiec wybudujmy jeszcze jedno lotnisko! Wtedy metalowe ptaki na pewno przylecą. CPK to oznaka jakiegoś polskiego kulturze cargo
Radom to była zachcianka lokalnych mocodawców, a CPK to pomysł mający 30 lat.
To tak jakby przez przeskalowaną obwodnicę wioski gdzieś na Podlasiu negować sens budowania nowych dróg w całym kraju.
Nie produkujemy niczego co warto transportować drogą powietrzną, nasi glowni partnerzy handlowi są za miedzą, maksymalnie dwoma. Jedyne znaczenie militarne mogłoby grać jakąś rolę, ale skoro parę dronów może sparalizowac lotnisko, to budowanie jednego ogromnego, zeby cały kraj sie zjeżdżał stamtąd latać, brzmi jeszcze głupiej.
CPK to poroniony pomysl na
@Hrjk: a pierwsze nie ma możliwości rozbudowy, dlatego trzeba wybudować nowe z nieograniczoną możliwością poszerzania. Te dyskusje były w 2018 roku.
No nie, trzeba budować zupelnie od nowa w innym miejscu. Nie zastanawia Cię to? Bo ja czuję szwindel z działeczkami i zależnie od tego kto bedzie akurat wtedy rządził - rozdzielanie robót wedle klucza partyjnego.
Można to za miliardy zmienić, ale to mało przyszłościowe - budowa lotniska w nowym miejscu bez ograniczeń i z lepszym dojazdem jest o wiele ekonomiczniejszym pomysłem.