Wpis z mikrobloga

którymi jedzie Janusz - niedzielny kierowca albo dziadek z refleksem slow-motion

@tojapaweu: ja bym chcial dodac tylko ze teraz jest nowa grupa kierowców łamag drogowych - 18 letnia Julka tuż po zdaniu prawka. te cipy jezdza gorzej niz ledwo widzacy 80 letni senior lol
  • Odpowiedz
ja bym chcial dodac tylko ze teraz jest nowa grupa kierowców łamag drogowych - 18 letnia Julka tuż po zdaniu prawka. te cipy jezdza gorzej niz ledwo widzacy 80 letni senior lol

@stary_grat: To prawda, ale to nie jest żadna nowość. Ogólnie mam wrażenie, że przedstawicielki płci pięknej mają bardzo często mega taryfę ulgową na egzaminach dosłownie gdyby nie te afery z korupcją w wordach kiedyś i kamerki to myślałbym,
  • Odpowiedz
@Cztero0404: sporo jeżdżę po Warszawie i mimo przewagi kobiet, zamuleńców płci męskiej nie brakuje w przedziale wiekowym 30-45. W ogóle jazda w mieście powinna być dynamiczna by usprawnić przemieszczenie się pomiędzy jednymi a drugimi światłami, tylko ludzie tego nie rozumieją albo nie chcą rozumieć.
  • Odpowiedz
@WujekArnold: Zgadzam się. Jazda w mieście powinna być dynamiczna, ale ta dynamika też bardzo często zależy od organizacji świateł/tego ile one trwają i znaków drogowych. Inną kwestią jest to, że część osób to w ogóle wysłałbym na powtórne prawo jazdy nawet tych co mają już je długo. Bo te 40-50 letnie chłopy to są często kasztany pokroju tych co potrafią machać ręką, że masz jechać do tyłu tudzież im zjechać
  • Odpowiedz
@tojapaweu: dodałbym jeszcze asterkę bożą (H) - to moim zdaniem ciekawy przypadek, bo niby dziadkowóz a ładowali tam nawet 2.0T (170 i 200 koni serii, po chipie prawie 250). Samochód tak niepozorny, że jak raz mnie policja lizakiem zagoniła to puścili mnie dalej bez niczego :D
  • Odpowiedz