Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki. Taka jest afera. Zarządcą stwierdził, że świetnym pomysłem jest ustawienie kosza na śmieci tuż przed grobem mojego Taty, bo starsi Parafianie domagali się większej ilości mniejszych śmietników. Czy ktoś pytał mnie o zdanie? Nie. Czemu w takim razie nie ustawili tego śmietnika przed grobem osoby, która tak tego potrzebuje?

Zgłosiłam sprawę do parafii. Odpowiedź?

Zamiast reakcji – pouczenie, że „śmieci same się nie rozsypały” i że „wierzą, że dałam radę posprzątać, by dać przykład innym”.

Czyli: parafia ustawia śmietnik przy grobie, a wierny ma posprzątać po parafii.

Chciałam dziś posprzątać grób przed Świętem Zmarłych. Najpierw musiałam przepchnąć hałdę śmieci.

Link do posta, w którym parafia próbuje zrzucić winę na mnie:

https://www.facebook.com/share/p/14NNNjwzPSw/

Co o tym myślicie? Gdzie zgłosić dalej jeżeli nadal będą stawali okoniem?

#afera #cmentarz #wykop #wykopefekt
Negaigoto - Mirki i Mirabelki. Taka jest afera. Zarządcą stwierdził, że świetnym pomy...

źródło: 1000032560

Pobierz
  • 113
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Negaigoto: jeszcze zrozumiałym, gdyby to był mały, elegancki kosz, taki jak w parkach - do tego opróżniany zanim się napełni.

Ale to co na drugim zdjęciu to już mocna patologia. Ja bym szedł w zadośćuczynienie - nie po to żeby zarobić, ale żeby doświadczyli realnych konsekwencji swoich głupich decyzji.

Jak skończy się na upomnieniu to przestawią kosz komuś innemu, kto nie będzie stękał.
  • Odpowiedz
@miszczu90: @Negaigoto Do pozwu wystarczy darmowa pomoc prawna w każdym powiecie/ oddziały w gminach niektórych też są. Sędzia na krótkiej rozprawie o ile do niej dojdzie to przyklepie, ponieważ takie rzeczy są traktowane poważnie ale nie dojdzie bo się przestraszą powiadomienia, że wnosisz pozew.
  • Odpowiedz
@litosciwy: wystarczy zadzwonić do dziadka. Niech wie że mu się w media social nie zgadzają HP. Za dwa dni sam będzie kręcił rolkę jaki impoevment wprowadził na cmentarzu i ustawił kible równo
  • Odpowiedz
@Negaigoto: Środek Europy 2025 rok. Więcej mi się nie chce pisać. Ani o wierze, ani o klerze ani o niczym.

Zadziałaj ich własną bronią i oskarż o bezczeszczenie świętego miejsca.
  • Odpowiedz
@Negaigoto: kat0lickie miłosierdzie twoim kosztem. Kiedyś ktoś wrzuci jakiś niedopałek do tego kosza i tyle będzie z tej "wspaniałej" inicjatywy.
  • Odpowiedz
  • 9
@eeehhh: chyba tak zrobię, jeżeli nie zareagują. Ja jestem osobą niewierzącą, ale mój tata chciał być pochowany na cmentarzu parafii gdzie był ministrantem. Jak widać wygodniej byłoby pochować go na naszym cmentarzu komunalnym gdzie porządek to rzecz święta.
  • Odpowiedz
@Negaigoto: Bez różnicy, takich miejsc się po prostu nie rusza... Kręć Małysza, zamiast jak ktoś tu doradził robić imby na fb grupkach to napisz na mejla do polsatowskiej interwencji + pismo do diecezji.
  • Odpowiedz
  • 26
Napisałam do TVP Katowice. Polsatowska interwencja ma raczej ważniejsze sprawy na głowie. W każdym razie napisałam maila do parafii podając mój numer telefonu do kontaktu. W razie braku odzewu albo przesunięcia kontenera zgłaszam sprawę do kurii i urzędu miasta.
  • Odpowiedz
@Negaigoto: Też podobny absurd zauważyłem na cmentarzu na którym sam sprzątałem w tym tygodniu. (Na szczęście dla mnie było to z daleka od grobów które sprzątałem.)
  • Odpowiedz