Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki. Taka jest afera. Zarządcą stwierdził, że świetnym pomysłem jest ustawienie kosza na śmieci tuż przed grobem mojego Taty, bo starsi Parafianie domagali się większej ilości mniejszych śmietników. Czy ktoś pytał mnie o zdanie? Nie. Czemu w takim razie nie ustawili tego śmietnika przed grobem osoby, która tak tego potrzebuje?

Zgłosiłam sprawę do parafii. Odpowiedź?

Zamiast reakcji – pouczenie, że „śmieci same się nie rozsypały” i że „wierzą, że dałam radę posprzątać, by dać przykład innym”.

Czyli: parafia ustawia śmietnik przy grobie, a wierny ma posprzątać po parafii.

Chciałam dziś posprzątać grób przed Świętem Zmarłych. Najpierw musiałam przepchnąć hałdę śmieci.

Link do posta, w którym parafia próbuje zrzucić winę na mnie:

https://www.facebook.com/share/p/14NNNjwzPSw/

Co o tym myślicie? Gdzie zgłosić dalej jeżeli nadal będą stawali okoniem?

#afera #cmentarz #wykop #wykopefekt
Negaigoto - Mirki i Mirabelki. Taka jest afera. Zarządcą stwierdził, że świetnym pomy...

źródło: 1000032560

Pobierz
  • 111
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Negaigoto: To jest jakiś absurd ( _) Widziałam, że na niektórych dużych cmentarzach są rozmieszczane dodatkowe śmietniki lub są wydzielane dodatkowe, osiatkowane miejsca składowania śmieci, żeby ludzie nie musieli zasuwać daleko do kontenera. Tylko że są lokowane przy końcach lub skrzyżowaniach alejek.

To nie do pomyślenia, żeby dosłownie zastawić grób śmietnikiem. Tłumaczenie parafii poniżej wszelkiej krytyki. Nawet jeśli na cmentarzu jest ciasno, nie uwierzę, że tego śmietnika
  • Odpowiedz
Zamiast reakcji – pouczenie, że „śmieci same się nie rozsypały” i że „wierzą, że dałam radę posprzątać, by dać przykład innym”.

@Negaigoto: mam nadzieję że marsz skriny bo w linkowanym poście nie ma chyba już tej ich odpowiedzi
  • Odpowiedz
@Negaigoto: Jeszcze może byłabym w stanie zrozumieć sytuację, gdyby grób był ulokowany na rogu, przy końcu lub skrzyżowaniu alejek i akurat z jednej strony zostałby ustawiony śmietnik. Chociaż nawet wtedy zarząd cmentarza miałby obowiązek zadbać o to, żeby ogarnąć to w taki sposób, by śmieci nie rozwalały się na niczyim grobie.

Ale tutaj jest zastawione jedyne dojście do grobu znajdującego się w środku rzędu. Normalnie nie wierzę. Głupota, złośliwość, albo
  • Odpowiedz
Stać mnie na adwokata, ale nie potrzebuję zadośćuczynienia. Chcę, żeby mój tata spoczywał w godnych warunkach a nie na śmietniku.

@Negaigoto: bez pozwu nie potraktują Ciebie poważnie, co zresztą widzisz po tym jak ci odpowiedzieli.
  • Odpowiedz
  • 14
@Negaigoto: weź ten kosz i w-------l śmieci na wejściu do zakrystii, jak coś to mu powiesz że masz nadzieje że dał radę posprzątać, by dać przykład innym
  • Odpowiedz
@Negaigoto: współczuję ( ͡° ʖ̯ ͡°) Chyba jedyne rozwiązanie to w--------ć ten śmietnik komuś na głowę z parafii.
Dużo sił i spokoju życzę w tej nierównej walce.
  • Odpowiedz