Aktywne Wpisy
Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz
MistrzKowalski +16

Zgłosiłam sprawę do parafii. Odpowiedź?
Zamiast reakcji – pouczenie, że „śmieci same się nie rozsypały” i że „wierzą, że dałam radę posprzątać, by dać przykład innym”.
Czyli: parafia ustawia śmietnik przy grobie, a wierny ma posprzątać po parafii.
Chciałam dziś posprzątać grób przed Świętem Zmarłych. Najpierw musiałam przepchnąć hałdę śmieci.
Link do posta, w którym parafia próbuje zrzucić winę na mnie:
https://www.facebook.com/share/p/14NNNjwzPSw/
Co o tym myślicie? Gdzie zgłosić dalej jeżeli nadal będą stawali okoniem?
#afera #cmentarz #wykop #wykopefekt
źródło: 1000032560
PobierzPrzy cmentarzach zbiera sie tego co tydzień kilka ton.
Znicze zwykle, elektryczne, plastik, szklo, wymieszane to wszystko z ziemią i liśćmi. Kto na to pozwala?
A my się bawimy w nakrętki, segregację i latanie z pustymi butelkami pet do sklepów xd
1. Śmietnik ktory w zaden sposob nie jest zabezpieczony stwarza zagrozenie pozarowe a ten smietnik jest jeszcze na gorce i POD DRZEWEM !
2. Kiedy ktos postawi świeczki ktore sie pala i kiedy ten smietnik sie przewroci stworzy bezposrednie zagrozenie p[ozarowe.
Na dzień dzisiejszy parafia uprzątnęła śmietnik i zabrała kontener. Jednak jak przekazano mojej mamie, która przeszła się osobiście, na chwilę obecną na czas Świąt. Wskazaliśmy, że absolutnie nie wyrażamy zgody, na ponowne ustawienie pojemnika w tym samym miejscu, z nadzieją na uszanowanie naszego zdania.
źródło: 1000032632
PobierzNa dzień dzisiejszy parafia uprzątnęła śmietnik i zabrała kontener. Jednak jak przekazano mojej mamie, która przeszła się osobiście, na chwilę obecną na czas Świąt. Wskazaliśmy, że absolutnie nie wyrażamy zgody, na ponowne ustawienie pojemnika w tym samym miejscu, z nadzieją na uszanowanie naszego zdania.
źródło: 1000032632
PobierzPrzejdz sie tez do rady parafialnej (czasami są tam normalni ludzie).
źródło: 9c005030e56c4e3fc504e1c1aaa0ddafd3e1a615a8f14386ff8a323543fe040d
Pobierz