Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki. Taka jest afera. Zarządcą stwierdził, że świetnym pomysłem jest ustawienie kosza na śmieci tuż przed grobem mojego Taty, bo starsi Parafianie domagali się większej ilości mniejszych śmietników. Czy ktoś pytał mnie o zdanie? Nie. Czemu w takim razie nie ustawili tego śmietnika przed grobem osoby, która tak tego potrzebuje?

Zgłosiłam sprawę do parafii. Odpowiedź?

Zamiast reakcji – pouczenie, że „śmieci same się nie rozsypały” i że „wierzą, że dałam radę posprzątać, by dać przykład innym”.

Czyli: parafia ustawia śmietnik przy grobie, a wierny ma posprzątać po parafii.

Chciałam dziś posprzątać grób przed Świętem Zmarłych. Najpierw musiałam przepchnąć hałdę śmieci.

Link do posta, w którym parafia próbuje zrzucić winę na mnie:

https://www.facebook.com/share/p/14NNNjwzPSw/

Co o tym myślicie? Gdzie zgłosić dalej jeżeli nadal będą stawali okoniem?

#afera #cmentarz #wykop #wykopefekt
Negaigoto - Mirki i Mirabelki. Taka jest afera. Zarządcą stwierdził, że świetnym pomy...

źródło: 1000032560

Pobierz
  • 113
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 48
Stać mnie na adwokata, ale nie potrzebuję zadośćuczynienia. Chcę, żeby mój tata spoczywał w godnych warunkach a nie na śmietniku.
  • Odpowiedz
  • 936
@Negaigoto gdybym nie zobaczył, to bym nie uwierzył, że można tak bezczelnie komuś przy grobie smietnik ustawić.

Myślę, że wystarczy wykręcić aferę pod postem na fb i przyniesie to odpowiednią reakcję. Dostaną kilka wpisów i zacznie się panika.
  • Odpowiedz
  • 23
@odomdaphne5113: ten przy moim grobie stoi już prawie rok. I nie jest to kontener który widzisz na zdjęciach tylko mały śmietnik który postanowili umiejscowić tuż przed grobem (nawet nie na chodniku który widzisz na moim zdjęciu). Także nie zlikwidują tego po świętach tylko dalej będą z grobu mojego Taty robić śmietnik.
  • Odpowiedz
@Negaigoto wywal ten śmietnik pod kaplicę czy kancelarie czy co tam jest na cmentarzu. Zadzwoń do odpowiedniej kurii dla danego terenu że uwaga tvn jedzie na cmentarz z kamerą. A dodatkowo zrob wpisy na lokalnych grupach fb. Może się ogarną.

Gdyby tak ktoś zrobił przed grobem mojego Taty to śmieci wylądowałyby najpierw przed księdza biurem.
  • Odpowiedz
@Negaigoto: cały dzień bym poświęcił aby ten śmietnik przenieść pod groby gdzie leżą księża, możliwe że ze zmęczenia by mi się ten śmietnik wywalił ale to już nic na to nie poradzę
  • Odpowiedz
@Negaigoto: pierwsze zdjęcie tak dobrze tego nie oddaje jak to drugie. Niestety wydaje mi się, że bez zaangażowania mediów nic nie ugrasz. Ksiądz gotów cię jeszcze wykląć z ambony na wszystkich świętych - po tej odpowiedzi to jedyne czego bym się od nich spodziewał
  • Odpowiedz
  • 37
@czmaja: ja akurat mam zamiar wystąpić o apostazję więc niech mnie wyklina + dla mnie lepiej. Ale mój tata, który wierzył i mam zamiar to uszanować, nie zasługuje na spoczynek na śmietniku.
  • Odpowiedz