Wpis z mikrobloga

@Hossa_Essa_Melissa: A jak by mial dwa Ferrari to w twojej logice mozna mu jednego zakosic? Gra to nie jest zywnosc by tu zaczynac rozmowe o jakiejkolwiek moralnosci. Ktos cos kiedys zrobil to wez i za to zaplac. Szczegolnie, ze teraz w wiekszosci gry na przecenach sa jakies mega tanie.
  • Odpowiedz
  • 114
: A jak by mial dwa Ferrari to w twojej logice mozna mu jednego zakosic?

@oddalenie: A jesteś w stanie ukraść Ferrari, tak żebyś odjechał nim w siną dal, a jednocześnie ono samo zostało w garażu?
  • Odpowiedz
@Rzuku: A gdyby ktoś poświęcił swój czas na zaprojektowanie i zbudowanie tego ferrari i sprzedawałby je
To byłoby uczciwe skopiować je sobie tak za darmo?
Jeżeli grę można kupić to po prostu kradzież i nie wiem po co te tłumaczenia xd
  • Odpowiedz
@MelvinHarris: ja jednak boję się kupować cokolwiek od ea bo ludzie zgłaszają że banują całe konta bez podawania przyczyny, dopiero gdy dopytasz to piszą że im się wydaje że spiraciłeś ich inną grę, cheatowałeś lub sharujesz konto.

Skoro oni roszczą sobie prawo do kradzieży moich* gier, to czemu ja nie ma

* - tak naprawdę nie moich bo nie da się nic więcej kupić niż pozwolenie na dostęp do kiedy
  • Odpowiedz
@oddalenie: A jesteś w stanie ukraść Ferrari, tak żebyś odjechał nim w siną dal, a jednocześnie ono samo zostało w garażu?

@Rzuku: No tam bo zakładamy, że jak możesz kopiować wartość intelektualną w nieskończoność to to nie jest kradzież xD
  • Odpowiedz
@Dravok:" You wouldn't download a car"

Mam nadzieję że druk 3d pójdzie do przodu i będzie to możliwe :P

@niebadzogrem: w druku 3d też masz sporo piractwa. Ktoś poświęca kilka dni pracy na model, a potem ten model mu kradną i jeszcze sprzedają za hajs. To jest clue problemu, ale tego nie zrozumie nikt kto nie tworzył nigdy komercyjnie sprzedawanej własnosci intelektualnej.
  • Odpowiedz
@Rzuku: dlatego prawa autorskie dotyczace tresci cyfrowych roznia sie od praw zwiazanych z kradzieza przedmiotow fizycznych?

@Dravok a co jesli 2 ziomkow robilo sobie gre 3 lata zyjac z oszczędności i w koncu ją wydali dzisiaj na steamie, ale zamiast ją kupowac ludzie pobieraja z torrentow? Tez tego wcale nie odczują?

Sam pirace rozne rzeczy i place rozne subskrybcje, ale moze tak sprobujcie to robic bez wybielania sie xD
  • Odpowiedz