Aktywne Wpisy
HlHl +47
FrauWolf +178
Nie mnie oceniać, czy wódę powinno się sprzedawać w kolorowych woreczkach, ja shitpostuję w internecie, a nie zajmuję się przeciwdziałaniu alkoholizmowi, ALE! Od kilku miesięcy po internecie chodziło info, że ktos planuje zacząć sprzedawać a-----l w takich opakowaniach. Rząd miał dosłownie co najmniej kilka miesięcy, żeby to zablokować. Tymczasem, pozwolono firmie postawic linie produkcyjną, zdobyć pozwolenie na produkcje i sprzedaż alkoholu, zatrudnić ludzi itd. i nagle się obudzili, ze holahola, tak niewolno!
Rok temu śmieszyła mnie już własna naiwność, ale wciąż wierzyłem w deklaracje o tym, jak to nie pisze zawzięcie. Obiecałem zawołać wszystkich plusujących za rok, żebyśmy się mogli pośmiać znad lektury. No to wołam, tyle że śmiać się będziemy przez łzy, i to znad wpisu na mirko a nie Wichrów Zimy xD
George dalej nie dowiózł, przez ostatni rok pracowicie produkował liczne wpisy na blogu o nowych serialach w HBO, baseballu, kalendarzach na 2023, Elden Ringu, Wild cardsach, footballu amerykańskim, figurkach, pociągach, generalnie trudno znaleźć temat na który George pisałby mniej, niż na temat postępów z Winds of Winter. Tu mamy jedynie lakoniczną wstawkę we wpisie z marca, gdzie George informuje że pracuje, ale w 2021 napisał mniej niż w rzekomo najbardziej produktywnym odkąd zaczął pisać 2020.
Cóż robić - na Wichry zimy czekamy już 11 lat, z czego ostatnimi laty coraz ciężej brać na poważnie wygłaszane twierdzenia o tym, jak we wrześniu 2015 uważał, że zdąży skończyć w 4 miesiące - do końca 2015.
Jeśli wydaje się Wam, że jesteście kiepscy w estymaty, to spróbujcie porównać się z kimś, kto uważał, że skończy w 4 miesiące, ale to było 6,5 lat temu, a on dalej jest w lesie.
No nic, plusujacych ten wpis zawołam za pół roku (10.10.2022), i zobaczymy czy coś się zmieniło - w sierpniu jest premiera House of Dragon, może Jerzy się zepnie i zdąży przed :)
A jak nie - to trudno, będziemy kręcić głowami dalej :P
#asoiaf #graotron #gameofthrones #ksiazki
https://www.wykop.pl/wpis/56300153/rok-i-1-dzien-temu-wyrazilem-na-mirko-nadzieje-ze-/
Będę bardzo brutalny i dosadny to mam taką szaloną teorię (a przynajmniej dopuszczam taką możliwość), że GRRM widząc jaki jest hajp na świat PLiO i jaki był hejt
@Gavran: Ja realnie wierzę, że on miał +/- poukładane to
"Sunset found her squatting in the grass, groaning. Every stool was looser than the one before, and smelled fouler. By the time the moon came up, she was shitting brown water. The more she drank the more she shat, but the more she shat, the thirstier she grew."
Aż mnie ruszyło w środku ( ͡° ͜
Herbert z tego co kojarzę też nie chciał pisać dalszych części Diuny.
@bukem, @Lohengrin: Ja tam George'a cenię wyżej - dalej uważam go za pisarza, nie za biznesmena. Dlatego też tak - czekam, i tak - wierzę, że on to napisze. Ciekawi mnie tylko kiedy :P
@
Potem martwiłem się czy grubas dokończy Wichry Zimy zanim umrze. Dziś już jestem pewien, że tego nie zrobi. Nie chce mu się i ma to w dupie, rozumiem go doskonale bo sam nie raz porzucałem w trakcie jakiś projekt gdy traciłem wenę. Nie