Polacy jeżdżą coraz starszymi samochodami - przeciętny wiek auta w Polsce (stan na I połowę 2024 roku) to już 14,7 lat, czyli o ponad 2 lata więcej niż dekadę temu. Średni wiek pojazdów stale rośnie od 2015 roku.
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota to zagrożenie dla bezpieczeństwa i wyzwanie przy utrzymaniu sprawności technicznej aut.
@Ukiss: te nowe mają tyle elektroniki, że jak się coś popsuje to samemu się już nie naprawi, a w serwisie krocie zapłacisz. Z mojej obserwacji natomiast wychodzi, że więcej jest na ulicy nowszych aut niż mój 20 letni gruz (z przebiegiem tylko 160k).
to są te ostatnie sztuki, ten promil który to przetrwał.
@Atreyu: Skąd wiadomo, że to tylko promil który przetrwał? Jeżeli właściciel nie słucha serwisu i wymienia olej co 15kkm, to dlaczego taki silnik miałby się rozsypać? 1.0 tce albo tsi są już klepane kilka ładnych lat i nie słychać o jakichś poważniejszych wadach tych silników.
Mogłem kupić nowe auto, ale wybrałem sprawdzoną konstrukcję, bardzo mało awaryjne by mieć wiekszą pewność, że nie bedzie jeździło na lawecie a własnie im nowsze tym częsciej mijam takie w trasie na poboczu.
Polacy po prostu kochają stare samochody, tak samo jak małe mieszkania, dlatego mają taki popyt.
@troglodyta_erudyta: To nie tak, po 2015 nie ma prawie nic sensownego, silniki od kosiarek, które może 100 tys. bez remontu ogarną.
Kiedyś miałeś francuskie benzyny od PSA 1.6 TU5JP4, które osiągały 500 tys. km bez remontu. 1.1, 1.4, 1.8, 2.0 też trwałe, teraz masz stary 1.6 thp, który okazał się porażką, w nowych pakują gówniany 1,2 puretech,
@Ukiss: No to nic tylko chwalić, długie życie pojazdów to bardzo ekologiczne podejście, krótka żywotność i konieczność znowu wytworzenia nowego produktu to słabo. Jak są tylko sprawne to gdzie problem? Zwłaszcza przy obecnych słabych wyżyłowanych silnikach.
+1. Czy to w dużych miastach, czy powiatowych, czy nawet na zadupiach dominują relatywnie nowe fury. Fakt, często to są wspomniane Toyki w bieda wyposażeniu, ale coraz łatwiej spotkać kilkuletni podstawowy model Toyoty czy Skody niż starego gruza. Coraz więcej jest też budżetowych modeli Dacii, Suzuki czy od niedawna MG - wszystko nowe i relatywnie tanie.
@camelinthejungle: To wiesz co, ja sporo starszych furek też widzę, ale one są w
@Ukiss: Nie dziwi mnie to w sumie. Jak ktoś raz wsiądzie np. do mercedesa E klasy, nawet takiego 15 letniego, przejdzie się 10 km i wróci do swojego 8 letniego opla astry albo innej toyoty corolli to ma wrażenie, że nie posiada pełnoprawnego samochodu i rodzi się w głowie myśl, żeby kupić "markę premium"
@Cztero0404 w sumie też racja, że te dwudziestolatki teraz nie rzucają się tak w oczy, jak np. w okresie, kiedy 20 lat miały kanciaste golfy II i polonezy, a nowe generacje przeszły przez prawdziwą rewolucję stylistyczną.
Od połowy lat 2000 już praktycznie wszystko szło w ocynku to auta przestały gnić tak jak kiedyś i paradoksalnie, mimo mniej trwałych silników i osprzętu, wydłużył się okres użytkowania samochodu kiedy jeszcze warto go naprawiać. Zawieszenie, silnik czy skrzynię da się naprawić (tym bardziej w świetle dzisiejszych cen aut), dziur w podłużnicach czy kielichach już nie.
@smk666: no nie do końca xD a na pewno nie wśród VAGów Obecnie więcej
w sumie też racja, że te dwudziestolatki teraz nie rzucają się tak w oczy, jak np. w okresie, kiedy 20 lat miały kanciaste golfy II i polonezy, a nowe generacje przeszły przez prawdziwą rewolucję stylistyczną.
@camelinthejungle: Dużo też jest takich przykładów jak ostatni Opel Vectra, Astra H lub BMW e90 gdzie w sumie to samo auto z początku produkcji może mieć 20 lat a może i być z końcówki produkcji
@kobiaszu: gwarantuję że każdy jeden kapelusznik, kupujący czy to Dacie 1.0Tce czy jakąś Skodę 1.0TSI - podczas trwania gwarancji będzie się sztywno trzymał interwałów podanych przez producenta (czyli LL).
Tych aut nie kupują ludzie którzy mają zajawkę na motoryzację, tylko dziadki i floty.
w sumie też racja, że te dwudziestolatki teraz nie rzucają się tak w oczy, jak np. w okresie, kiedy 20 lat miały kanciaste golfy II i polonezy, a nowe generacje przeszły przez prawdziwą rewolucję stylistyczną.
@camelinthejungle: Jeśli chodzi o te samochody to akurat też jest prawda, ale wiesz jest zasadnicza różnica jak 20 lat temu na przykład starym samochodem do dobicia był ten polonez albo maluch faktycznie budżetowym a dziś
@Ukiss: po prostu ceny aut wyjeb@ło w kosmos po srowidzie, otwarciu granic i inflacji jaką zgotował nam pis w 2019 roku chciałem kupić auto, różny splot wydarzeń spowodował że zrezygnowałem 6 lat minęło a ten sam rocznik dopiero w ostatnich miesiącach zaczął być wystawiany taniej niż wtedy Czas nie stanął w miejscu, 6 lat się zestarzało a kasa ta sama
Obecnie więcej widuję B5 przedliftów i FLek niż B6, bo te drugie pogniły. To samo Golfy 4 vs 5, to samo Polówki, Sharany i tak dalej. Te "nowe" znikły z dróg szybciej niż te stare.
@winsxspl: Czy te drugie pogniły? Nie powiedziałbym. Całkiem sporo ich widuje nawet w rożnych krajach, nie tylko Polsce. Natomiast Niemieckie samochody i to nie
@Cztero0404: nie mówię, że całkiem wymarły, no bo jeszcze nie - ale fakt jest taki, że te generacje są o wiele bardziej podatne na gnicie niż starsze, mimo, że mają znacznie mniej lat. Szczególnie ta B6 właśnie, chyba największa wpadka pod kątem zabezpieczeń, tam rdza bierze wszystko: drzwi, progi, błotniki, klapy. B5 nie ma aż tak wielkich problemów z tym...
@winsxspl: Pewnie masz rację, nie jestem ekspertem, tylko trochę się kiedyś tym interesowałem i porównuję głównie to co miałem ja, znajomi i rodzina - ze starszych głównie Ople, Fiaty, Daewoo, z nowszych Fordy, Peugeoty, nowsze Ople i Skody. Pamiętam najbardziej jaki to był szał jak Opel w końcu zaczął cynkować porządnie całą ofertę i tak jak Astry F czy
@winsxspl: Bo b5 to było auto robione w latach 90-tych które tam wyszło w nie wiem 1996 roku z tego co mówi google. Jakby wtedy samochody się robiło inaczej i też musieli po passacie b3/b4 bo to w sumie jedno auto było zrobić porządny samochód na miarę poprzednika.
@Ukiss: Coraz starszymi ale z roku na rok coraz lepszymi bo w dzisiejszych czasach 20 fura to już nie jest jakiś Maluch albo Polonez ale chociażby ta oto Alfa Romeo 159 na zdjęciu ( ͡°͜ʖ͡°)
Te auta mają ABS, klimę, szyby w prądzie i niezawodne silniki czyli wszystko to co do bezpiecznej i wygodnej jazdy w zupełności wystarczy.
@Janusz_herbu_sKoryBut_Wisnioweczka: Nie przesadzajmy bo w większości okazało się to mitem Te śmieszne 1.0 i inne bardzo często robi większe przebiegi bezawaryjnie jak te stare legendarne niezniszczalne silniki.
Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...
Cool story: 1. Babka wjechała w rów. 2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc. 3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
No to już oficjalnie jestem brytyjczykiem i czas może pomyśleć na zmianę nicku na marianoaanglikano xD Prawie 18 lat po tym jak moja noga postawiła nogę na płycie lotniska Londyn Luton #uk #chwalesie
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota to zagrożenie dla bezpieczeństwa i wyzwanie przy utrzymaniu sprawności technicznej aut.
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #samochody #motoryzacja
źródło: Średni wiek samochodu zgłaszanego do ubezpieczenia w Polsce wynosi prawie 15 lat
Pobierz@Atreyu: Skąd wiadomo, że to tylko promil który przetrwał? Jeżeli właściciel nie słucha serwisu i wymienia olej co 15kkm, to dlaczego taki silnik miałby się rozsypać? 1.0 tce albo tsi są już klepane kilka ładnych lat i nie słychać o jakichś poważniejszych wadach tych silników.
@troglodyta_erudyta: To nie tak, po 2015 nie ma prawie nic sensownego, silniki od kosiarek, które może 100 tys. bez remontu ogarną.
Kiedyś miałeś francuskie benzyny od PSA 1.6 TU5JP4, które osiągały 500 tys. km bez remontu. 1.1, 1.4, 1.8, 2.0 też trwałe, teraz masz stary 1.6 thp, który okazał się porażką, w nowych pakują gówniany 1,2 puretech,
@camelinthejungle: To wiesz co, ja sporo starszych furek też widzę, ale one są w
@smk666: no nie do końca xD a na pewno nie wśród VAGów
Obecnie więcej
źródło: 472718028_18485046553034864_2155139496173658695_n
Pobierz@camelinthejungle: Dużo też jest takich przykładów jak ostatni Opel Vectra, Astra H lub BMW e90 gdzie w sumie to samo auto z początku produkcji może mieć 20 lat a może i być z końcówki produkcji
@kobiaszu: gwarantuję że każdy jeden kapelusznik, kupujący czy to Dacie 1.0Tce czy jakąś Skodę 1.0TSI - podczas trwania gwarancji będzie się sztywno trzymał interwałów podanych przez producenta (czyli LL).
Tych aut nie kupują ludzie którzy mają zajawkę na motoryzację, tylko dziadki i floty.
@camelinthejungle: Jeśli chodzi o te samochody to akurat też jest prawda, ale wiesz jest zasadnicza różnica jak 20 lat temu na przykład starym samochodem do dobicia był ten polonez albo maluch faktycznie budżetowym a dziś
w 2019 roku chciałem kupić auto, różny splot wydarzeń spowodował że zrezygnowałem
6 lat minęło a ten sam rocznik dopiero w ostatnich miesiącach zaczął być wystawiany taniej niż wtedy
Czas nie stanął w miejscu, 6 lat się zestarzało a kasa ta sama
@winsxspl: Czy te drugie pogniły? Nie powiedziałbym. Całkiem sporo ich widuje nawet w rożnych krajach, nie tylko Polsce. Natomiast Niemieckie samochody i to nie
@winsxspl:
Pewnie masz rację, nie jestem ekspertem, tylko trochę się kiedyś tym interesowałem i porównuję głównie to co miałem ja, znajomi i rodzina - ze starszych głównie Ople, Fiaty, Daewoo, z nowszych Fordy, Peugeoty, nowsze Ople i Skody. Pamiętam najbardziej jaki to był szał jak Opel w końcu zaczął cynkować porządnie całą ofertę i tak jak Astry F czy
Te auta mają ABS, klimę, szyby w prądzie i niezawodne silniki czyli wszystko to co do bezpiecznej i wygodnej jazdy w zupełności wystarczy.
Są też ostatnimi przedstawicielami starej dobrej
źródło: big-16027826002fec81
PobierzNie przesadzajmy bo w większości okazało się to mitem Te śmieszne 1.0 i inne bardzo często robi większe przebiegi bezawaryjnie jak te stare legendarne niezniszczalne silniki.