Aktywne Wpisy

elo_kebab +15
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

plyty_chodnikowe +106
Przyznaj się, bez wstydu o-------ś takiego polskiego burgera a'la budka fast food na dworcu w Kielcach czy innych Gliwicach, co? Miękka bułka z sezamem, przypieczony kotlet z psa, prażona cebulka, musztarda sarepska, kwaśne plastry ogórka, okazyjna sałata, keczupu tortex n------e tyle że wycieka wszystko bokiem...
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
źródło: IMG_0726-825x465@2x
Pobierz

Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota to zagrożenie dla bezpieczeństwa i wyzwanie przy utrzymaniu sprawności technicznej aut.
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #samochody #motoryzacja
źródło: Średni wiek samochodu zgłaszanego do ubezpieczenia w Polsce wynosi prawie 15 lat
Pobierz@Ukiss: oessu, znowu ci cholerni miłośnicy youngimerów (╯°□°)╯︵ ┻━┻
@Ukiss: To jest generalnie naprawdę bardzo ciekawe, ponieważ ja na polskich ulicach i parkingach widzę jednak co innego. Poza tym dlaczego ci ''eksperci'' nie biorą pod uwagę takiego faktu podstawowego, że kiedyś te generacje samochodów jednak zmieniły się dużo wolniej.
@Janusz_herbu_sKoryBut_Wisnioweczka: xD pokaż te rozpadające się turbomiksery, bo one już przeszło 10 lat na rynku są i rozpaść się nie chcą.
@Ukiss: słyszałem że ilości samochodów nasze urzędy nie potrafią ogarnąć, więc wątpię że wiek dają radę.
Od połowy lat 2000 już praktycznie wszystko szło w ocynku to auta przestały gnić tak jak kiedyś i paradoksalnie, mimo mniej trwałych silników i osprzętu, wydłużył się okres użytkowania samochodu kiedy jeszcze warto go naprawiać. Zawieszenie, silnik czy skrzynię da się naprawić (tym bardziej w świetle dzisiejszych cen aut), dziur w podłużnicach czy kielichach już nie.
Jak ponad 15 lat temu kupowałem pierwsze auto to dziesięcioletnia Astra, Nexia czy
@Janusz_herbu_sKoryBut_Wisnioweczka: No wiadomo, bo teraz jak coś ma mniej jak 180-250 koni to się odpycha a nie jeździ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jest pełno sensownych samochodów, ale ludzie też dużo bardziej grymaszą do tego bardzo często jak ktoś ma na auto za
@kpv15: Co ty bredzisz? Gdyby tak było jak piszesz to dosłownie pewnie połowa samochodów na polskich drogach już by nie jeździła.
@Ukiss: Pffff propaganda. Auto jak każde inne urządzenie mechaniczne wymaga okresowego serwisowania i właściwego użytkowania. Póki są części wszystko da się naprawić. A przynajmniej nie ma problemów z elektroniką. Sam mam auto które obecnie dobiło już do 16 lat, ale ponieważ nie oszczędzam jak się coś psuje to wygląda i jeździ bez problemu.
Mam obecnie 10-letnie auto i nie widze najmniejszego sensu, zeby go zmieniac: zero awarii, wygodne, to po co pchac sie w koszta?
@Marek_Licyniusz_Krassus:
No po nowe nie pójdzie, ale dziś piętnastolatkiem pojeździ jeszcze 5-10 lat jak zadba, 10-20 lat temu piętnastolatek to pośród popularnych i bardziej przystępnych marek już był na ogół zardzewiały szrot, który nie wiadomo czy przeżyje kolejną zimę - o to mi chodziło.
@Ukiss: nie ma problemu, niech w takim razie producenci obniżą ceny to ludzie będą kupować nowe (。◕‿‿◕。)