Wpis z mikrobloga

Też macie w #pracbaza takich ludzi, którzy piszą "Hello" i siedzą cicho i czekają aż im odpiszecie? xDDD
Nie napiszą o co chodzi... tylko koniecznie muszą najpierw dostać zwrotne Hello, żeby powiedzieć o co im chodzi xDD

Najlepsze, że po 5 minutach jak odpiszę "Hello" zwrotne to nie odpisują xD
Później dopiero zaczynają pisać, zdanie, po zdaniu... xD

Co z takimi ludźmi robić?
Najchętniej wysłąłbym link: www.nohello.com ale jeszcze mnie ktoś p---------i do Mari0li z HR i będzie pszypau ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#korposwiat #pracait #korpo
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matthewonthego: tak mamy

i tak samo ludzi co najwyraźniej piszą do ciebie i jak tylko nacisną enter to uciekają od komputera bo nawet jak im od razu napiszesz to potem czekasz niewiadomo ile na ich odpowiedź
  • Odpowiedz
@matthewonthego oczywiscie. Robię tak zawsze kiedy podejrzewam kiedy mam jakaś sprawę , co do której myśle ze palant będzie udawał ze go nie ma, a jak odpowie hello to już ciężej mu to zrobić ;)
  • Odpowiedz
@matthewonthego: polecam nie być aspołecznym spierdoxem tylko normalnie kulturalnie odpisać. Nic Ci się nie stanie jak stracisz dodatkową sekundę na odpisanie hello i dalej pociągnięcie tematu. Jak Wy ludzie żyjecie w codziennym życiu ze Was takie rzeczy denerwują xD
  • Odpowiedz
@Ziuk_Garlinski:

polecam nie być aspołecznym spierdoxem tylko normalnie kulturalnie odpisać. Nic Ci się nie stanie jak stracisz dodatkową sekundę na odpisanie hello i dalej pociągnięcie tematu. Jak Wy ludzie żyjecie w codziennym życiu ze Was takie rzeczy denerwują xD

XD znaleźliśmy pierwszego sandała co tak robi xD
  • Odpowiedz
Też macie w #pracbaza takich ludzi, którzy piszą "Hello" i siedzą cicho i czekają aż im odpiszecie? xDDD

Nie napiszą o co chodzi... tylko koniecznie muszą najpierw dostać zwrotne Hello, żeby powiedzieć o co im chodzi xDD

@matthewonthego: tak, ja tak robie.
  • Odpowiedz
XD znaleźliśmy pierwszego sandała co tak robi xD

@Tokko: na szczescie jest akcja powrotu do biur, wiec s---------y nie będą mieć tego problemu
  • Odpowiedz
Najchętniej wysłąłbym link: www.nohello.com ale jeszcze mnie ktoś p---------i do Mari0li z HR i będzie pszypau ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@matthewonthego: ja mam w statusie. i tak piszą same "hello". ale przynajmniej mam podkładkę pod to że przecież uprzedzałem
  • Odpowiedz
" i siedzą cicho i czekają aż im odpiszecie? xDDD

@matthewonthego: tak, w-------ą mnie. Ale ja piszę wszystko w jednym czacie (hello, how are you I o co mi chodzi) i chyba to mnie uważają za dziwnego prostaka ;)
  • Odpowiedz
@matthewonthego: do mnie tak piszą, ale ja ich nauczyłem, że tak nic nie dostaną. Muszą się wysilić i napisać o co chodzi. Nieważne kto to jest i jakie ma stanowisko, ale tak szczerze to i tak zdarzają mi się takie osoby, do których to ja napiszę sam z całą sprawą i mnie olewają, więc tym bardziej mi nie żal innych
  • Odpowiedz
@matthewonthego: Jest coś jeszcze gorszego. Do mnie z jednego kraju dosłownie wszyscy piszą najpierw "Hello" <enter> "How are you?". Jakby tak mieli w skrypcie (ale o dziwo to nie Indie tylko zachodnia Europa). I każda rozmowa musi się zacząć taką wymianą że u mnie ok i u niego/niej też fine i dopiero można napisać o co chodzi.
  • Odpowiedz
Ja znam jeszcze takiego co potrafi napisać "hej, call!?" oczywiście zero wytłumaczenia o co chodzi ani czy to ważne czy nie. Odpisuje zwykle po 5-10 minutach że spoko niech dzwoni a ten już jest offline xD Jakby napisał o co chodzi to bym mógł spróbować się przygotować albo nawet opisać jak rozwiązać problem ale nie.
  • Odpowiedz
@matthewonthego mam jednego takiego gagatka. To jest korporacyjne typowo zagranie. Gosciu pisze „czesc” i czeka. W korpo znowu bejzy jak napiszesz „czesc, potrzebuje X do wykonania Y” to odpisuja od razu „nie wiem” po kilku godzinach. To pisanie „czesc” i szybkosc odpowiedzi jest korporacyjnym wybadaniem czasu po ktorym odpowiesz na konkretne pytanie :)
  • Odpowiedz