Wpis z mikrobloga

taki jest plan na starość

@Robertuss: Na jaką starość? Przecież cały urok to się przed stare baby w--------ć legalnie jak jeszcze młody byczek jesteś ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@niecodziennyszczon: @Robertuss @Dwudziestydrugi @LeonL ja zostałem poinstruowany, że w razie czego prosić panią pielęgniarkę o eskortę, aby stare baby nie zjadły.
Druga sprawa, że mało kto to honoruje, bo ostatnio jeden z dawców próbował się dostać do specjalisty poza kolejką to mu odmówili.
Podobnie jakiejś babci ze znacznym stopniem niepełnosprawności odmówili, więc to tak lekką ręką ten przywilej.
  • Odpowiedz
Druga sprawa, że mało kto to honoruje

@robert-kuzba: no fakt, obowiązku chyba nie ma. Ale akurat u mnie honorują i w przychodni, i nawet w aptece. Wiem bo kolega nadużywa ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@robert-kuzba: No jak jest się przegrywem z wykopu i się boi powalczyć o swoje to może i tak, ja swego czasu korzystałem z lekarza czy badań bez kolejek co 2, 3 miesiące i jak do tej pory raz musiałem do NFZu dzwonić, czasem po prostu dosadniej uświadomić rejestratorki medyczne że nie mają racji. W idealnym świecie powinni respektowac bez żadnego gadania, ale daleko nam do idealnego świata ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz