Wpis z mikrobloga

Spytacie dlaczego ja taki szczęśliwy?

A bo napisałem książkę o Japonii i właśnie odwiedziłem magazyn, w którym mogłem je zobaczyć i podpisać te, które dziś wyruszą do pierwszych czytelników.

Jeśli ktoś z Was zamówił Poznaj Japonię na PoznajJaponie.pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje i jutro w dniu oficjalnej premiery powinna trafić do paczkomatu.

To co widzicie na zdjęciu to część nakładu, wszystkie podpisane przeze mnie i różową (ja to ten czarny, a różowa różowa).

Trzymajcie kciuki!
MG78 - Spytacie dlaczego ja taki szczęśliwy?

A bo napisałem książkę o Japonii i właś...

źródło: IMG_0657

Pobierz
  • 131
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@Haczyk_94: skanuj qr kody, one odnoszą się nie zawsze do całych filmów ale też ich fragmentów, dlatego na playliście nigdy nie będzie tyle filmów ile qr kodów (czasem w jednym filmie jest np. olej oraz bulion, które mają osobne qr kody). W tym momencie niedostępne są tylko filmy o Hakodate oraz Sapporo.
  • Odpowiedz
@MG78: Nie masz smarta bo manualnie ustawiłeś specjalnie zawyżone ceny jak klasyczna januszerka. Książka za 95 już tak atrakcyjnie nie wygląda a 7 złotych więcej za zapakowanie książki w karton i folię to uczciwa cena xD To nie są tanie rzeczy a jeszcze trzeba ją zanieść do paczkomatu ewentualnie wystawić kurierowi za drzwi na palecie
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Moron: Tą pisałem wspólnie z różową.

Nie wiem jakie jest minimum, to zależy pewnie od wielu czynników, technik druku i innych takich rzeczy. My najmniejszy druk jaki robiliśmy to było 2000 pierwszego nakładu Zrozumieć Ramen (Poznaj Japonię jest wydrukowana na takim samym papierze, ale ma więcej stron - 400).
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@NoblePhantasm: Smart nie zależy od cen dostawy, przy programie smart jest dla klienta bezpłatna dostawa więc nie ma cennika dostaw - wysyła się wtedy przesyłki na umowach Allegro.

Jak będę negocjował nowe warunki z magazynem to im przedstawię twoje argumenty o tym, że zrobienie wysyłki to nic, ale nie jestem pewien czy się z tobą zgodzą.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@smallboobslover: Nie odpisałem na drugą część pytania - wystawienie na Allegro jest bezpłatne, płaci się dopiero prowizję od sprzedaży (w tym również prowizja za płatność bo zajmuje się ich obsługą Allegro), która zależy między innymi od ceny.

W przypadku Poznaj Japonię prowizja będzie wynosić jakoś pomiędzy 11, a 20 zł. W przypadku Zrozumieć Ramen, która jest o 10 zł tańsza wynosi ona jakoś od 9 do 19 zł.
  • Odpowiedz
@MG78: Dostajesz opcję smart jako sprzedający po sprzedaniu 5 przedmiotów. Dostajesz wtedy za autorytetem allegro możliwość opłacenia przesyłek na preferencyjnych warunkach którą możesz przebić dopiero jak jesteś duża firmą i negocjujesz własne stawki z każdym kurierem osobno. Jeżeli zwalasz to na wydawnictwo to mnie osobiście przy tak małym nakładzie wkurzyłoby że twoja książka nie dociera do najłatwiejszej grupy klientów bo ustawiają zawyżona dostawę ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz