Wpis z mikrobloga

Waham się czy nie kupić PS5.
Z jednej strony jest kilka tytułów które chciałbym ograć, ale z drugie, czy nie lepiej poczekać z dwa lata aż wyjdzie PS6 i to w nią zainwestować? A w międzyczasie kupić sobie po prostu lepszy komputer?
#gry #ps5 #playstation
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@arkan997: ja w tym roku kupiłem ps5 zamiast kompa i nie żałuje, ale to może dlatego, że stałem się leniwym j------m (i nie chce mi się j---ć z pctami, ustawieniami, chujami mujami, dzikimi wężami) i bardzo cenię sobie wygodę posiadania tej konsoli.
  • Odpowiedz
@arkan997: Ja bym brał ps5 a najlepiej pro, nawet jak wyjdzie ps6 to dalej będą gry wychodzić na 5 przez dłuższy czas. A jeśli ktoś nie grał na ps4 to ma pełno gier z obecnej i poprzedniej generacji do nadrobienia, gdzie nie wszystkie wyszły na PC.
  • Odpowiedz
ale z drugie, czy nie lepiej poczekać z dwa lata aż wyjdzie PS6 i to w nią zainwestować?

@arkan997: może to będą 3 lata, nie 2; może będzie problem z dostępnością; może będzie kosztowało >3K.

Jak weźmiesz dzisiaj za 2k to bez problemu sprzedasz za 2-3 lata i kupisz sobie nową konsolę. Zresztą i tak na PS5 będzie wychodziło wszystkie przez następną generację.
  • Odpowiedz
@arkan997: wszystko zależy od tego jak dużo gier przeszedłeś do tej pory. Im mniej tym kupno PS5 jest bardziej opłacalne, bo sama bibilioteka PS Plus jest całkiem spora i za kilkadziesiąt złotych miesięcznie masz dostęp do bardzo dużej ilości dobrych gier. Sytuacja komplikuje się trochę, jak np. na PC ograłeś dużo gier i może się okazać, że tych gier które cię interesują nie będzie tak wiele...

Wejdź sobie np. https://www.playstation.com/pl-pl/ps-plus/games/
  • Odpowiedz
@arkan997: czekać na parzyste. Są niezłe gry, ale to nie jest jakaś masakrująca generacja. A jak będzie wsteczna kompatybilność, to zaraz będą remajki, updejty i co tam jeszcze.
  • Odpowiedz
@arkan997: Smutne to jest, ze taki szwajcar nie musi sie p-------c i se kupuje ps'a jak chce bo ma ochote nawet w jedna gierke zagrac a polak robak musi rozkminiac czy sie oplaca i finalnie czekac dwa lata
  • Odpowiedz
@arkan997: kup sobie ps4 pro uzywke, wyczysc srodek, wymien pasty i gitara, na ps5 absolutnie nic wartego zakupu konsoli nie wyszlo xdd

doslownie jedyne co by mnie podkusilo zeby kupic ps5 to jakby jutro sony oglosilo bloodborne 2
  • Odpowiedz
@arkan997: jak chcesz po prostu pograć od razu, to kup sobie XSS - poniżej tysiąca kupisz bez żadnego problemu, ale jak dobrze poszukasz nawet za 500 wyrwiesz. To dosłownie grosze za obecną generację
A do tego odkładaj sobie powoli na PC czy na PS6
  • Odpowiedz
@arkan997: Ostatno na mirko robiłem ankietę czy warto wybrać PS4 PRO czy PS5. 80% głosujących było za 5, bo cisza i 60 fps.

Tylko jakoś mi się to kłóciło z tym jak sam zbadałem temat. Pooglądałem gameplaye i różne porównania. Jakichś naprawdę znaczących różnic nie widziałem. Tak, zgadza się, gry na sprzęcie złożonym ponad dekadę temu ciągle wyglądają i działają po prostu spoko... i są tanie jak barszcz. Jak ktoś
  • Odpowiedz
@sinpetuhi: Smutne jest to, ze mnóstwo ludzi na świecie może o takim ps'ie tylko pomarzyć, bo na zakup ich zwyczajnie nie stać.
Smutne też jest plucie na swoich rodaków tylko dlatego, że nie są tak bogaci jak obywatele jednego z najbogatszych Państw na świecie.
  • Odpowiedz