Wpis z mikrobloga

✨️ Porównywanie się z innymi na social media - dobra weryfikacja?
Nie rozumiem tego gadania żeby #przegryw przestawał się porównywać z innymi, tymbardziej na social media. Przecież to jest dobra (i brutalna) weryfikacja gdzie jesteś ty, a gdzie inni. Wiadomo, że nie chodzi o porównywanie z celebrytami, tylko z twoimi starymi znajomymi ze szkoły, podwórka, itd. gdzie mieliście mniej więcej TEN SAM start. Jakaś lokalna szkoła na wsi zbiera okolicznych chłopów, potem być może jakieś liceum powiatowe też uśrednia ludzi z okolicy. Zresztą etap szkolny selekcjonuje was na podstawie podobnych wyników, lokalizacji, zdolności czy zainteresowań. Jak chodzisz do liceum w P-----------e Dolnym to mało prawdopodobne że jesteś w klasie z synem prezesa globalnej korporacji. Porównujesz się też z ludźmi, których znasz z widzenia/słyszenia i wiesz że mieli podobną sytuacje w domu, nie śmierdzieli groszem czy tak samo musieli zasuwać 15min z buta na autobus.
I teraz.. jeśli widzisz że twój kolega z patologicznej rodziny jednak wrzuca fotki na Zanzibarze ze swoją dziewczyną to coś poszło nie tak u ciebie. Albo inny klasowy przygłup ma stanowisko manager w dużej firmie. I tak wiem, że #socialmedia trochę koloryzują ale na to też trzeba sobie zapracować. Żaden biedak nie weźmie Ferrari na kredyt bo i tak kredytu nie dostanie i nie stać go będzie na paliwo.

#przemyslenia #blackpill #samotnosc #przegrywpo30tce #redpill #depresja #zwiazki #instagram

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Porównywanie się z innymi na social media - dobra weryfikacja? Ⓘ
Ni...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

gdzie mieliście mniej więcej TEN SAM start

@mirko_anonim: "mniej więcej". Jeden chłopak miał normalną, zdrową rodzinę a drugi był regularnie okładany pasem przez pijanego starego. Ale pochodzili z tej samej wsi bro xd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zbyt duzo czynnikow zeby się porównywać, nie ma to sensu, nawet jeżeli jesteście z tego samego domu. to jeden brat może być geniuszem, a drugi może być debilem. A i tak geniusz może się szybciej powiesić. Ogólnie całe życie jesteśmy porównywani, niezależnie od nas i siłą rzeczy każdy się porównuje bo tak działa psychika człowieka.
  • Odpowiedz
Przecież to jest dobra (i brutalna) weryfikacja gdzie jesteś ty, a gdzie inni.

@mirko_anonim: to zależy od człowieka. Jednemu coś takiego się przyda, bo zobaczy braki u siebie i obszary nad którymi warto popracować, a u drugiego wywoła depresje i brak chęci do życia.
To poważny problem. Pamiętaj że porównujesz zewnętrzny wypicowany obraz tego co ktoś chce Ci pokazać, ze swoim całym zapleczem codziennej rutyny, problemów i stresu. Łatwo wtedy
  • Odpowiedz
@elofrytki: albo w jednym domu starzy chodzą do pracy a w drugim są przyklejeni do chaty 24/7h bez normalnej pracy/bez znajomych/bez życia społecznego (bo np. są rolnikami) ... i weź tu przyprowadź sobie jakąś laskę jak nadarzy się okazja czy znajomych.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli serio twierdzisz, że to jest dobre, to albo trollujesz albo... Albo nie powiem uwag co do iq, bo dostanę bana.
Porównywanie się z kimś to błąd u samych podstaw, bo porównywać możesz siętylko do siebie.
  • Odpowiedz
Ojciec 3 msc w roku robota

Matka praca za minimalną

@elofrytki: to i tak nie najgorzej.. moi starzy w domu 24/7h autentycznie. Rolnicy z bożej łaski. Do tego aspołeczni bez żadnych znajomych, bez żadnego życia jak NPCty.

Do 25 roku życia tylko powiatowe i 2x wycieczka w Gim tak to nic xD
  • Odpowiedz
albo w jednym domu starzy chodzą do pracy a w drugim są przyklejeni do chaty 24/7h bez normalnej pracy/bez znajomych/bez życia społecznego (bo np. są rolnikami) ... i weź tu przyprowadź sobie jakąś laskę jak nadarzy się okazja czy znajomych.

@De_Fault: niestety to ultra cope. na wsi jest tyle przestrzeni że jakbyś miał coś tam zdziałać z laską to czas i miejsce by się znalazło. tak samo z kumplami, jakbyś
  • Odpowiedz
to czas i miejsce by się znalazło

@czescmampytanie: wątpię, nie piszę tylko ze swojej perspektywy ale i znajomych. Wiem jak to u każdego z nas wyglądało. Nawet u tych bardziej dynamicznych. Ciężko cokolwiek zorganizować jak odległości między wiochami po 15km i jedzie jeden bus przez cały dzień a samochodu brak. Klubów i lokali brak. Po lekcjach każdy do busa i w swoją stronę. Najbliższy kumpel mieszkał 10km ode mnie. Wieś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
ostrożny-naturalista-91: @typowyWykopekMizogin: @De_Fault:

Jezuu, co to za robienie z przegrywów jakieś płatki śniegu? Jak urodziłeś się w latach 90 to duże prawdopodobieństwo że miałeś kiepski start jak każdy wtedy. Ja mogę na palcach jednej ręki policzyć ile osób w klasie miało obojga rodziców np. A starter pack typowej rodziny wtedy to cała lista patoli do wyboru do koloru...

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
·
  • Odpowiedz
@De_Fault: ja miałem inne doświadczenia. dynamiczni latali po wioskach, ktoś tam miał brata co jeździł autem albo najbardziej dynamiczne młodziki jeździli nawet bez prawka. jakieś łażenie po wsiach, wypady na rowerach czy motorkach.

ostatecznie to nie kwestia zalegających starych na chacie tylko zbyt małego dynamizmu, braku znajomości i biedy.
  • Odpowiedz
Ja mogę na palcach jednej ręki policzyć ile osób w klasie miało obojga rodziców

@mirko_anonim: coo? to chyba mieszkałeś w jakimś patoosiedlu na lubelszczyźnie. U mnie wszyscy w klasie mieli oboje normalnych rodziców poza mną. Może nie byli żadnymi architektami czy lekarzami ale zwykli, normalni ludzie z pracą w jakimś zakładzie czy sklepie.
  • Odpowiedz
@De_Fault: u mnie to samo xD rodzina miała nas za wyjebow nieudaczników
Starzy zero znajomych
Matka wstydziła się w pracy że ojciec ciągle bez hajsu pracy xD

Ja wołowinę jadłem pierwszy raz w wieku 24 lat jak dostałem hajs z roboty xD
  • Odpowiedz