Aktywne Wpisy

TomcioPalushek +159
źródło: 1000000115
Pobierz
HoroLive +178
Sprawdzam sobie teraz te szlachetne paczki. Nóż mi się w kieszeni otwiera. Chlop 28 lat, baba 33 (oczywiscie baba nie robi, ok zajmuje się dziecmi), ale mieszka z nimi babka 58 lat (standardowo, boli rączka albo dupka i nie mogę iść pracować). Dochód prawie 11k udokumentowany, a pewnie z mopsu jeszcze tam jakieś dary dostają. I co ? Chcą Pralko suszarke! Lodówke min 195cm, zastawy obiadowe, garnki, vouchery, zabawki. Jakby tak policzyć,

#psychologia #szkola #liceum #technikum #studbaza #studia #praca
Czy kiedykolwiek spotkaliście się z ostracyzmem społecznym? Mam na myśli sytuacje, w których czuliście się wykluczeni albo doświadczyliście niemiłego zachowania wobec was. Na przykład, gdy wracaliście ze szkoły ze znajomym, a ktoś trzeci rzucił: „Serio z nim idziesz?” z pełnym zdziwienia i zdegustowaną miną. Albo kiedy podczas łączenia w pary ktoś na głos zgłaszał nauczycielowi, że nie chce siedzieć z wami itp.
W sumie na napisanie tego pytania nasunął mnie wpis wykopka, który wspaniał o takiej sytuacji. Ja również miałem. Jak zachowałby sie normik w takiej sytuacji? Co powiedział?
I nie piszcie mi proszę, że „olalibyście to”, bo prawdziwe życie to nie internet. Wiem, że taki typowy „normik” nie pozwoliłby się poniżać ani być kozłem ofiarnym czy popychadłem xD trudno mi sobie to wyobrazić, że takiemu oskiemu sie to mówi, a ten to ignoruję i zostawia bez komentarza, jak reszta innych rzeczy dając sobie wejsc na głowę i poniżać.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: ostracyzm-co-to
PobierzTo było poczatkowo trudne. Byłem nastolatkiem i mozna pierdzielić "nie przejmuj sie" ale dla młodego człowieka brak akceptacji i
@mirko_anonim:
Od 40 lat, przynajmniej raz w tygodniu.