Wpis z mikrobloga

Byłem dzis z samego rana przetestować system kaucyjny, żebyście nie musieli tego robić. Padło na Lidla
Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała 10 groszy w gotówce z łaski swojej. Nie widziałem też jeszcze cenówek z kaucja, także pewnie maja zapasy butelek bez kaucji.
A teraz pytanie, czy już rozkminione jest jak z butelki bez kaucji zrobić butelkę z kaucja?
Może jescze politycy sie opamietaja, i wycofaja ten okrutny system kaucyjny, ale niestety na to nie ma co liczyc
#systemkaucyjny #lidl #supermarket
ChlopoRobotnik2137 - Byłem dzis z samego rana przetestować system kaucyjny, żebyście ...

źródło: image

Pobierz
  • 284
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dlaczego przy zwrocie butelki mam dostawać jakiś gównobon żeby musieć jeszcze tracić czas i wymieniać go na gotówkę ? A może ja też przy zakupie napoju za kaucję będe płacił bonem ?
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: pewnie znajdą się talęty co będą drukować fałszywe kody i naklejać na puszki czy butelki ale to już chyba pod oszustwo będzie podchodzić więc czy za butelkę warto iść pierdzieć w pasiaki albo dostawać jakiś wyrok w zawieszeniu i srać sobie w papiery... Nie wiem choć się domyślam
  • Odpowiedz
  • 0
Cala masa producentów i dostawców nie ma jeszcze butelek kaucyjnych najpierw będą schodzić z zapasów poprzednich.
  • Odpowiedz
@MojHonorToWiernosc bo koszt byłby większy i same automaty też większe, obsługa bilonu całkiem sporo kosztuje, już taniej by było czytnik kart zamontować i zwracać na kartę, ale to też nadal koszt, którego sklepy chcą uniknąć, dlatego wolą jak zrobisz zakupy i je zrabatujesz i większość będzie tak robić, sporo osób pewnie nawet nie będzie wiedziało, że na żądanie mają obowiązek zwrócić gotówkę, same sklepy o tym nie informują.
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137 szukanie problemów w kraju trzeciego świata. System potrzebuje zmian i poprawek. W Niemczech nie można było sprzedawać butelek bez kaucji z Polski. Wielu próbowało swego czasu ( ͡ ͜ʖ ͡) dla mnie to było tak głupie robienie z siebie idioty, dla kilku groszy, ale nie oceniam... Pracowałem z ludźmi głównie ze wschodniej Polski, a tam było naprawdę chudo. No i później mieszane puszki ... Znowu
  • Odpowiedz
@m-mmmm_marysia

@Krupier: byłem w Norwegii na wakacjach, zawiozłem reklamówke puszek po piwie do recyklingu przy okazji zakupów, zajęło mi to 2 minuty, to o całe 2 minuty mniej szitpostowania na elitarnym forum o kupie i siku.

Dziękuję Panu za tę garść bezcennych informacji, ale ja mam to w dupie.
  • Odpowiedz