Aktywne Wpisy

MishMashStudio666 +2504
Hejo! Tak jak obiecałem, mam dla Was #rozdajo
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji tego, że mamy ponury listopad, mam na coś na poprawę humoru. Do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to ametyst 0.5ct. oraz diamenty o masie 0.1ct. o Wartość rynkowa 3500zł. Wartość galeriowa to pewnie 4500zł(。◕‿‿◕。
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji tego, że mamy ponury listopad, mam na coś na poprawę humoru. Do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to ametyst 0.5ct. oraz diamenty o masie 0.1ct. o Wartość rynkowa 3500zł. Wartość galeriowa to pewnie 4500zł(。◕‿‿◕。
źródło: temp_file5653171721942055217
Pobierz
źródło: temp_file1108037002267378486
Pobierz

![Szpitale przekładają zabiegi, bo NFZ nie płaci [edycja 2025]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e651cdd2df8622992dce7e129dc702ca591ed675fa66f972e7584cc252a01bef,q80.jpg)
źródło: image
Pobierz@krytyk__wartosciujacy: na zachodzi większość plastiku trafiającego do recyklingu to i tak idzie do pieca na tzw "odzysk energetyczny"
neuropku chyba nie byłeś nigdy na tym mistycznym zachodzie, w Polsce jest mało śmieci.
@NissanZ32: i dlatego je "nielegalnie" importujemy a potem eksportujemy w atmosferę xD
@krytyk__wartosciujacy: ale Szwajcar nie musi segregować. Szwajcar ma do wyboru: wrzucam do zmieszanych i płacę więcej, albo segreguję i płacę mniej. Jakiś powód, dla którego taki system nie zadziałałby w Polsce?
Silniki i tak będą teraz klaskać uszami, tak samo jak z zakrętkami na sznurku, nawet bym się nie zdziwił jak niedługo bycie przeciwnikiem systemu kaucyjnego będzie objawem prorosyjskości xD
@Kj5s6f2dk7s54o: nie wiem gdzie ty mieszkasz ale u mnie takich problemów nie ma, co najwyżej w weekend rano w zaułkach w centrum można znaleźć jakieś butelki po browarach albo małpki, które i tak nie wchodzą w skład systemu kaucyjnego. I pewnie że zdarza się że w lesie jakiś debil w-----e cały worek śmieci ale system kaucyjny
@an-drzej: Bo mamy jako mieszkańcy obowiązek od kilku lat sortować? A jak nie będą sortowane przez np kilka osób, to zapłacą wszyscy mieszkańcy w bloku.
@proszebardzo2: stare z lasu nie są objęte systemem kaucji więc to przykład z d--y. Dopiero nowe, zakupione dzisiaj wchodzą.
Butelki "muszą być" niepogniecione i z etykietami, bo "producent automatów" ma prościej. Czy w ustawie jest określone jak bardzo może być butelka pognieciona?
A czemu rosną koszty wywozu? Bo rosną koszty wywozu, sortowania, składowania i przetwarzania?
A czemu rosną ceny marchewki też zapytasz?
No popatrz pan, a ‚importujemy’ je od Niemiec gdzie system kaucyjny jest xd tak on działa i taki wspaniały on jest i powoduje że mniej śmieci jest.
@krytyk__wartosciujacy: skoro tak dobrze segregowali to na co im te automaty fajniaku?
@Janusz_Rekina: @Astanczyk Tobie odpowiedział. Pewnie nie zdążyłeś przeczytać xD