Aktywne Wpisy

alexander-dantes +409

bartlomiej_rakowski +220
Ja już gotowy, pół godziny mi zajęło zapakowanie butelek, tj. odkręcenie każdej, nadmuchanie, zakręcenie i ułożenie do wora (bo po pół roku co poniektóre się mocno zassały). Aż musiałem wziewy wziąć bo mnie płuca i krtań spuchła od dęcia w butle xD Wyszły 3x pełne worki 150L. Już wiem, że nie dostanę za to 150 zł, a z 15 zł bo bym ich z torbami puścił xD dzięki @ChlopoRobotnik2137 za weryfikację.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała 10 groszy w gotówce z łaski swojej. Nie widziałem też jeszcze cenówek z kaucja, także pewnie maja zapasy butelek bez kaucji.
A teraz pytanie, czy już rozkminione jest jak z butelki bez kaucji zrobić butelkę z kaucja?
Może jescze politycy sie opamietaja, i wycofaja ten okrutny system kaucyjny, ale niestety na to nie ma co liczyc
#systemkaucyjny #lidl #supermarket
źródło: image
PobierzKranówka też zawiera wszystkie niezbędne minerały - często w przybliżonej ilości do tych z butelek (a bywają takie sytuacje, że mają tych minerałów więcej, niż woda popularnych
@ChlopoRobotnik2137: u mnie to już się stało dawno. Na początku przestałem pić napoje typu Cola jak cenę z powodu podatku cukrowego w------o w kosmos. Ostatnio ograniczyłem praktycznie do minimum wodę w butelkach. Trzymam się herbaty oraz dzbanka z filtrem. W pracy mamy też filtry postawione. Nie mam miejsca w chacie żeby zbierać butelki. Jeszcze jakby można je było zgniatać to ok. A tak to wali
@TerynMant: och, takimi kiepskimi ironiami można sobie tłumaczyć każdy absurdalny i głupi pomysł wprowadzany przez rząd.
Żeby teraz się wycofywać.
@an-drzej: dokładnie - jak o ten automat nie będziesz się potykał i nie będzie to łatwo dostępne, to jedyny efekt będzie taki, że ludzie zaczną tym palić albo wyrzucać po lasach. I będzie odwrotnie do zamierzonego celu.
Wiadomo - nie da to takiego samego efektu, jak woda z ujęć typu Muszyna, ale jest na tyle blisko, że wystarczy dla przeciętnego człowieka, jakim jestem ja. A ja lubię sobie ułatwiać życie, a nie je komplikować ;)
@russo: W XXI w. w naszym rejonie świata zaopatrzenie w wysokiej jakości kranówkę jest łatwe i to się dzieje.