Wpis z mikrobloga

@Frezer_02: trzymam mojego psa dość krótko i muszę powiedzieć, że jest bardzo zdyscyplinowanym psem mimo 'wyrywnosci' rasy, ale ekscytacji na lubianych gości nie jestem w stanie jej oduczyć. Zostaje albo zamknięcie w innym pokoju albo trzymanie za obrożę, bo obskacze każdego' kogo lubi. Szybki start,mijanie przeszkód i już łapy na ramionach.
KrolWlosowzNosa - @Frezer_02: trzymam mojego psa dość krótko i muszę powiedzieć, że j...

źródło: 1000029066

Pobierz
  • Odpowiedz
@Frezer_02: Zaburzone pojęcie miłości - zwierzaki są fajne. Ale potrafią być nie niebezpieczne i uciążliwe (w sumie jak ludzie no nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)) i tutaj pojawia się problem, że niektóre jednostki tego nie rozumieją. Śpią z psami które potem ich potrafią nagle zaatakować bo przecież nie połączyli kropek, ze taki pies będzie mieć zaburzoną hierarchię i w końcu on uzna się za „pana stada”.
  • Odpowiedz
@KrolWlosowzNosa pamiętam jak kiedyś wyczytaliśmy, że łatwo oduczyć psa skakania na ludzi, wystarczy za każdym razem jak to zrobi przydeptywać mu tylne łapy butami/laczkami(tak jakbyś tańczył z kimś i przypadkiem stanął mu na stopie, wiadomo że delikatnie, nie chodzi o zrobienie krzywdy a skojarzenie skakania z nieprzyjemnym uczuciem) i w sumie żaden z psów które mieliśmy w rodzinie w wieku powiedzmy rok w górę (młodsze to szczeniaki, one się nie przejmują
  • Odpowiedz
@KrolWlosowzNosa: ten pies się cieszy ale że moze w twojej obecności zaznaczyć swoją dominację na terenie, po to skacze na ludzi i to go cieszy, a nie osobowości tych ludzi.
  • Odpowiedz
Zostaje albo zamknięcie w innym pokoju albo trzymanie za obrożę, bo obskacze każdego' kogo lubi.

@KrolWlosowzNosa: To jest dokładnie to co powinieneś zrobić. Trzymanie na smyczy do momentu aż nie ostygnie czyli usiądzie a najlepiej położy się w miarę spokojnie. Dopiero wtedy umożliwienie podejścia do gościa i jak spróbuję skakać to od razu powrót na pozycję startową. Kilka razy tak zrobisz to szybko zrozumie że swój cel (głównie obwachanie i
  • Odpowiedz
@Frezer_02 Taka prawda, znam znacznie więcej lepszych historii. Jednak w wykopowym psim uniwersum jeszcze nikt nie wspomniał o tym, że są różne szkoły behawiorystów, w tym szkoła pozytywna.
  • Odpowiedz