Wpis z mikrobloga

@Frezer_02: pies jak człowiek to zwierzęta. Inna nazwa garunki zwierząt. Nie ważne czy psy, słonie, wyby czy ludzie, to tylko nazwy gatunków zwierząt.
  • Odpowiedz
@mk321: Nie dość, że niezrównoważony psychicznie to jeszcze kłamca. Przecież to ty mnie zablokowałeś a nie ja ciebie. Dlatego ja dostaję powiadomienie, że mnie oznaczasz kłamco.
  • Odpowiedz
@cocklush69 to ty mnie pierwszy wolałeś i chciałeś odpowiedzi.

Teraz ja chcę wiedzieć czy myślisz, że behawiorystka trolluje czy naprawdę tak uważa?

To nie są moje wynurzenia, tylko behawiorystki.
  • Odpowiedz
@mk321: nie trolluje, naprawdę tak uważa i ja się z nią zgadzam. Ty natomiast nigdy nie zrozumiesz dlaczego ona ma rację a ty nie, a ja ci nie będę tego tłumaczył bo już raz poświęciłem cały dzień żeby próbować ci to wytłumaczyć i c---a z tego wszystkiego zrozumiałeś. Bez odbioru
  • Odpowiedz
@KrolWlosowzNosa

Zostaje albo zamknięcie w innym pokoju albo trzymanie za obrożę, bo obskacze każdego' kogo lubi.

Najgorsze co możesz robić, jak zamykasz psa w innym pokoju i nikogo nie widzi to od razu myśli, że co złego się dzieje - to jest bardzo prosta droga do bycia agresywnym psem, który nie pozwoli się nikomu do Was zbliżyć albo przyjść do domu w gości. Zdecydowanie lepiej zostawić psa „na widoku”, nawet do
  • Odpowiedz
  • 1
@Frezer_02 Obrona swojej tożsamości i głęboko zakorzenionego chłopskiego pochodzenia. Kiedyś każdy chłop miał swojego psa w obejściu. Dzisiaj otoczenie się zmieniło ale chęć bycia akceptowanym chociaż przez zwierzę pozostał.
  • Odpowiedz
niektórzy psiarze nie rozumieją że psu trzeba stawiać granice

@Frezer_02: niektórzy? xD Niektórzy to rozumieją że trzeba je stawiać, wystarczy gdziekolwiek wyjść żeby to zobaczyć
  • Odpowiedz
@Frezer_02 bo to nie są dorośli tylko dzieci. Dziecko otez chce mieć pieska i traktuje go jak rodzeństwo albo swoje bobo. Potem dorasta i stwierdza że chce mieć własne potomstwo. Widać mamy obecnie bardzo niedojrzałe społeczeństwo.
Mogą być tego dwa powody
1 - mocny reparenting w domu i teraz ucieczka od odpowiedzialności (bo musiałeś być rodzicem czyli odpowiedzialnym, za swoich rodziców)
2 - kompletny brak wyzwań i frustracji w dzieciństwie. Przez
  • Odpowiedz