tak samo powinno być oczywiste, że człowiek to też zwierzę i też ssak tak samo jak pies
@FejsFak No owszem, tylko człowiek nie jest psem, a pies nie jest człowiekiem i tyle. Uczłowieczanie psa to w większości przypadków robienie mu krzywdy i psychicznej i często fizycznej w przypadku małych psów. Psy jako inny gatunek mają nieco inne potrzeby niż ludzie i inny sposób komunikacji. Potem takie nadmiernie uczłowieczane psy są znerwicowane,
@Frezer_02: pies to zwierze. A człowiek to człowiek xD Biologia na poziomie średniowiecznego mnicha. Behawiorsytka juz zapomniała, że człowiek z biologicznego punktu widzenia to też zwierzę
@alfka „Czy to wina dziecka? Nie. Raczej rodzica, który dziecka nie powstrzymał/nie nauczył zachowania przy zwierzętach, bądź opiekuna tegoż zwierzęcia, że nad nim nie zapanował bądź go nie zabrał w odpowiednim momencie.” xDDD Aha jesteś jedną z tych osób które twierdzą że jeśli chłop zgwałci babę to winę ponosi zgwałcona kobieta ponieważ prowokowała gwałciciela? Czy jeśli miałbym psa i ten pies zagryzł by twoje hipotetyczne dziecko to w tedy spuścisz grzecznie
Aha jesteś jedną z tych osób które twierdzą że jeśli chłop zgwałci babę to winę ponosi zgwałcona kobieta ponieważ prowokowała gwałciciela?
@Frezer_02 To ty porównujesz facetów do psów, nie ja. Skoro w twojej głowie jesteście na równi to chyba należy wam jednak zabrać prawa wyborcze i kastrować. Ja tam zawsze zakładałam, że jednak przeciętny mężczyzna jest inteligentniejszy od przeciętnego psa i ma lepszą kontrolę i świadomość swoich popędów i można od
A pamiętacie jak się oburzali na prof Bralczyka, jak śmiał powiedzieć - zgodnie z zasadami języka polskiego, od którego jest ekspertem - że pies "zdycha"? XD psy to zwierzęta, ale psiarze tym bardziej
@Frezer_02: granice należy stawiać i psu i kotu i dziecku i partnerowi, tylko każdemu trochę inne, a psa czy dziecko to jeszcze trzeba wychowywać. Wychowanie psa też się różni od wychowywania dziecka.
@Frezer_02: Po latach obserwacji, posiadania psów czy hodowli w najbliższej rodzinie mogę stwierdzić że jak chcesz poznać zrównoważenie właściciela to popatrz na zrównoważenie jego psa. Działa w 100% przypadków.
Behawiorystka o swoich niektórych niezbyt rozumnych klientach
źródło: temp_file2876744505562055739
Pobierz@FejsFak No owszem, tylko człowiek nie jest psem, a pies nie jest człowiekiem i tyle.
Uczłowieczanie psa to w większości przypadków robienie mu krzywdy i psychicznej i często fizycznej w przypadku małych psów.
Psy jako inny gatunek mają nieco inne potrzeby niż ludzie i inny sposób komunikacji.
Potem takie nadmiernie uczłowieczane psy są znerwicowane,
@Troojan: Przepis na Hot Dog z książki kucharskiej Jakuba Wędrowycza:
1) Za pomocą pętli z linki hamulcowej łapiemy średnio wyrośniętego psa.
zwierzę
@alfka: z babami bardzo podobnie
„Czy to wina dziecka? Nie. Raczej rodzica, który dziecka nie powstrzymał/nie nauczył zachowania przy zwierzętach, bądź opiekuna tegoż zwierzęcia, że nad nim nie zapanował bądź go nie zabrał w odpowiednim momencie.” xDDD Aha jesteś jedną z tych osób które twierdzą że jeśli chłop zgwałci babę to winę ponosi zgwałcona kobieta ponieważ prowokowała gwałciciela? Czy jeśli miałbym psa i ten pies zagryzł by twoje hipotetyczne dziecko to w tedy spuścisz grzecznie
@Frezer_02 To ty porównujesz facetów do psów, nie ja. Skoro w twojej głowie jesteście na równi to chyba należy wam jednak zabrać prawa wyborcze i kastrować.
Ja tam zawsze zakładałam, że jednak przeciętny mężczyzna jest inteligentniejszy od przeciętnego psa i ma lepszą kontrolę i świadomość swoich popędów i można od
źródło: IMG_6479
Pobierz