Wpis z mikrobloga

#psiarze #psy #antypsiarze

Odpowiadałem na: https://wykop.pl/wpis/83154605/jako-ze-tez-nienawidze-psiarzy-uwazam-ze-czas-nam-#287747859

Ale oczywiście psiarz wrzucił na #czarnolisto, gdy skończyły mu się argumenty.

---

@kidi1: nie masz racji. Jest różnica pomiędzy ludźmi, którzy myślą i mają hamulce, a w razie głodu, na skraju śmierci zjedzą ludzkie mięso człowieka, który umarł, a między psami, które jak trochę zgłodnieją, to chętnie zapolują na człowieka (najpierw na obcego, a tego co uzupełnia michę na koniec, bo jest szansa, że ją jeszcze uzupełni).

Wstawiłeś komentarz z pytaniem na temat samoobrony przed psami, więc odpowiadam. Dyskusja na temat tego jaki nosić ze sobą gaz czy nóż jest powszechna, bo problem z niebezpiecznymi psami jest powszechny.

Co ci przeszkadzają antypsiarze? To że nie chcą być okaleczeni do końca życia przez czyjąś zachciankę?
@kidi1 0
@mk321: To zupełnie jak człowiek i każde inne zwierzę. Głodny nie jesteś sobą. Pier@#$& głupoty waćpan. Posta wstawiłem żeby odsiać oszołomów antypsiarzy, więc nie pisz już.
mk321 - #psiarze #psy #antypsiarze

Odpowiadałem na: https://wykop.pl/wpis/83154605/j...

źródło: 2025-09-20 19_09_59-Jako, że też nienawidzę psiarzy, uważam, że czas nam omówić najefektyw... (@kidi

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Drom: a patrząc na początek wpisu, ucieczka na drzewo wcale nie jest taka głupia. Może nawet lepsza/skuteczniejsza niż gaz/nóż. To był oczywisty troll @kidi1, ale coś w tym jest.

https://wykop.pl/link/7795497/kolejny-atak-pitbulla-i-bezradni-swiadkowie/komentarz/133178757/ja-w-kazdym-miejscu-staram-sie-miec-pod-reka-zestaw-gaz-noz-wlasnie-na-takie-przypadki-mieszkanie-auto-rower-wozek-dzieciecy-nie-wiem-jak-bym-sie-zach/strona/1

@femboy69: nie rozumiem.
Czarna lista jest po to, żeby kogoś na nią wrzucić i nie czytać wpisów tej osoby. Ja zazwyczaj używam tego, gdy ktoś robi oczywisty spam na mirko (lub wrzuca jakieś g---o - dosłownie)
  • Odpowiedz
Czarna lista jest po to, żeby kogoś na nią wrzucić i nie czytać wpisów tej osoby. Ja zazwyczaj używam tego, gdy ktoś robi oczywisty spam na mirko.

@mk321: Niby tak, ale jak sam piszesz, funkcja jest nadużywana.

Jedynym dobrym rozwiązaniem byłoby ukrycie twoich wpisów u użytkownika, który cię dodał na czarną, ale ty byś mógł mu odpowiadać, aby inni zobaczyli co piszesz. Przynajmniej twoja argumentacja by nie przepadła, a ludzie
  • Odpowiedz
  • 0
@femboy69: a to tak, w pełni się zgadzam. Jest nadużywane.

Słabe jest to, że blokowany jest cały wpis dla tego kto jest wrzucony na czarna listę.

Chociaż to wzięło się chyba stąd, że były przypadki, że ktoś nękał kogoś innego i nie dało się przed tym nijak obronić. To wymyślili, że czarna lista będzie blokowała pisanie komentarzy pod wpisami. Ale niewiele to zmieniło, bo nadal można napisać osobny wpis i
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@femboy69 i kolejny nie wytrzymał argumentacji i wrzucił na czarną:

Szczerze? Sram już na ciebie, leć sobie na czarną listę i pinguj ile chcesz, ale nie będę już z tobą gadał.

https://wykop.pl/wpis/83165287/psiarze-rage-syndrom-rage-syndrom-u-psa-lub-tez-sy#287775993
@AstroBoy 0
@mk321: Chłopie, daleś "syndrom", który objawia się w 1% psów na świecie, nawet nie w samej Polsce xD Ten syndrom może być nawet jednym wielkim hoaxem, ale nie neguję go, bo widziałem przypadki tego występowania u jednego z pinczerów, któremu łatwo było kozaczyć do znacznie wiekszych
  • Odpowiedz
@mk321: ale naprawde tak uwazasz?

Biologicznie konkurujemy z psami o przestrzeń życiową, pożywienie i zasoby. Więcej psów w miastach to mniej ludzi (ludzie zamiast dzieci mają psy, jak w mieście na 100 tys. ludzi jest 70 tys. psów, to gdyby nie te psy, to byłoby więcej ludz

Konkurujesz biologicznie z psami o zasoby? Uwazasz ze jest niski przyrost przez psy?
  • Odpowiedz
  • 0
@cocklush69: pytanie wyrwane z kontekstu, jeśli nie weźmiesz pod uwagę całego wątku. Jak oczekujesz odpowiedzi "tak czy nie" to pytanie jest bez sensu. Na wiele pytań nie ma dobrej odpowiedzi "tak czy nie". Bo w jednym aspekcie tak, w innym nie.

Jak ciekawi cię co odpowie ChatGPT, gdy zostanie zmuszony do odpowiedzi "tak czy nie", to łap.
Zadowoliła odpowiedź?
mk321 - @cocklush69: pytanie wyrwane z kontekstu, jeśli nie weźmiesz pod uwagę całego...

źródło: 2025-09-21 17_49_26-ChatGPT

Pobierz
  • Odpowiedz
@mk321: chatgpt mnie nie interesuje bo nie z chatgpt dyskutuje, natomiast moje pytanie nie jest pytaniem z kruczkiem w stylu "czy przestales molestowac dzieci", tylko czy uwazasz ze korelacja pomiedzy iloscia dzieci a psow to korelacja relacyjna czy przyczynowa, oraz czy uwazasz ze konkurujesz z psami o zasoby
  • Odpowiedz
  • 0
@cocklush69: a ja nie dyskutuję z tobą. Twoje pytania są z kruczkiem. Bo nawet na screenie masz, że "ludzie konkurują", a ty pytasz "czy ja konkuruję". Wczoraj o tym dyskutowałem i jak jesteś ciekawy, to przeczytaj cały wątek.
  • Odpowiedz
  • 0
@cocklush69: no nie wszyscy.

Jeśli masz w Australii plemię Aborygenów, które poluje na kangury i równocześnie dzikie psy dingo, które polują na te same kangury, to konkurują ze sobą czy nie? Bezsprzecznie tak. W skali całego kraju im więcej psów dingo, tym mniej Aborygenów.

Jeśli ja idę do sklepu po mięso, to przecież nie żrę karmy dla psów, więc nie konkuruję wtedy o jedzenie z psami.

Całość jest bardziej skomplikowana.
  • Odpowiedz