Wpis z mikrobloga

Mirki, chwalę się. Mój mały zespół w moim dużym korpo rozrasta się, a ja od przyszłego miesiąca będę miał w sumie 12 osób pod sobą. Zawsze chciałem być managerkiem i rządzenie innymi i nadawanie kierunku było moim celem zawodowym. Teraz czuję, że ten cel został osiągnięty.

Nie jest to dużo, ale i tak jestem z siebie dumny.

#pracbaza #korposwiat #praca
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

głównym zadaniem takiego "people managera" niskiego szczebla w korpo powinno być bycie parasolem ochronnym który zatrzymuje g---o lecące z góry

@ossadagowah: właśnie to.
  • Odpowiedz
@mk321: no jasne, że mam kogoś i pod sobą i nad sobą. Czy dałoby się wykonać moją pracę w 100% zdalnie? Pewnie tak, ale lubię przychodzić do biura i mieć kontakt z innymi. Lubię mieć możliwość części pańszczyzny wykonania zdalnie ale jednak kontakt z drugim człowiekiem jest ważny. Wpis nie był edytowany.
  • Odpowiedz
Zawsze chciałem być managerkiem i rządzenie innymi i nadawanie kierunku było moim celem zawodowym

@Szatan_Krol_Ciemnosci: był ostatnio wykop o tym, że najlepszymi managerami są ci co wcale władzy nie pragną. To oczywiście nie oznacza, że Ty będziesz z automatu złym, ale uważaj, żebyś się tą władzą nie zadławił.
  • Odpowiedz
@Szatan_Krol_Ciemnosci @conamirko a rzeczywiście jest nadal o "rządzeniu".

Chodzi o to, że jak ty decydujesz jak zespół pracuje, to mógłbyś zdecydować, żeby wszyscy pracowali z domu.

A wychodzi na to, że jednak to nie ty decydujesz, tylko kto inny. Trochę taki manager robi na
  • Odpowiedz
@mk321: nie wiem chłopie, strasznie się podpaliłeś a, pomijając oczywiście mokre sny o "rządzeniu" Opa, to są jakieś badziewne rozkminy, które można ciągnąć dalej, że jako CEO dalej jesteś ograniczony kodeksem pracy, a w ogóle to jeszcze wolność drugiego człowieka cię ogranicza bo on może pójść bo już nie ma niewolnictwa blablablabla uga buga baaaa nie mam co robić z życiem więc będę siedział na wykopie cały dzień i pisał
  • Odpowiedz
Dziękuję wszystkim Wykopkom za komentarze, te miłe i te niemiłe.

W ramach wyjaśnienia, byłem całkiem dobrym inżynierem, ale zdecydowanie na studiach byli ludzie mądrzejsi i lepsi w tym niż ja. Za to zawsze dobrze sobie radziłem z managementem i organizacją pracy, w tym byłem dobry. Chciałem się rozwijać w tym kierunku, bo przychodziło mi to naturalnie i brak możliwości podejmowania decyzji i wpływu na moje otoczenie zawsze mi doskwierał. Stąd też moje ambicje
  • Odpowiedz
Właściwie dlatego dostałem tą pozycję, bo moja organizacja pracy i umiejętności planowania są ponadprzeciętne.

@Szatan_Krol_Ciemnosci: Spójrz na swoją pensje i zdaj sobie sprawę z tego, że dostałeś tą gunwo pracę, gdyż nikt inny nie chciał takiej odpowiedzialności i z--------u za tak marny hajs.
Tylko frajerzy czy miernoty cieszą się ze stanowisk kierowniczych w korpo. Robisz więcej za mniej aby ci wyżej mieli jeszcze więcej.
Wiesz też, że gdy to jest
  • Odpowiedz
@Szatan_Krol_Ciemnosci: Chyba pytanie o to co ty musisz sobie rekompensować, że tak ci zależy na rządzeniu innymi w korpo chwaląc się tym randomom na wykopie?
Przecież sam jesteś rządzony przez kilka leveli osób wyżej od ciebie.
Bardziej szanuje sprzątaczki niż osoby twego pokroju z taka megalomania.
  • Odpowiedz