Wpis z mikrobloga

Mirki, chwalę się. Mój mały zespół w moim dużym korpo rozrasta się, a ja od przyszłego miesiąca będę miał w sumie 12 osób pod sobą. Zawsze chciałem być managerkiem i rządzenie innymi i nadawanie kierunku było moim celem zawodowym. Teraz czuję, że ten cel został osiągnięty.

Nie jest to dużo, ale i tak jestem z siebie dumny.

#pracbaza #korposwiat #praca
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szatan_Krol_Ciemnosci: określenie „rządzenie innymi” trochę gryzie. Dobry manager jest liderem, a nie „rządzi ludźmi”. Wiadomo, że jest decyzyjność i odpowiedzialność, deleguje się tematy, ale to można robić w bardzo różnym stylu. Mówię to jako osoba doświadczona w temacie. Oczywiście mega gratulacje i powodzenia ()
  • Odpowiedz
haha ale zapieklo xD a teraz do roboty chłopaki bo 9 wybiła i jak dalej się będziecie zajmować głupotami to się będzie trzeba tłumaczyć na stand upie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@conamirko: synek, czasy kiedy pracowałem z zegarkiem w ręku "pod" jakimiś małymi siurkami których jara "12 ludzi pod sobą" na szczęście dawno minęły. Ale rozumiem że dla kogoś może to być bardzo duże wydarzenie. Współczuję
  • Odpowiedz
Nie jest to dużo, ale i tak jestem z siebie dumny.

@Szatan_Krol_Ciemnosci: To jest dużo - wyznaczyłeś sobie cel i go osiągnąłeś. Jesteś w miejscu, w którym chciałeś być. To powód do dumy, gratuluję! :))
  • Odpowiedz
@Szatan_Krol_Ciemnosci Gratuluję i życzę jak najmniej:
- mówienia ludziom że zasługują na awans ale nie dostaną bo ktoś w excelku za mało wpisał
- szukania za co by się tu to kogoś p-------ć bo ktoś w excelku wpisał że 10% osób musi dostać najniższą ocenę roczną
- udawania że z-----e pomysły korporacyjne wcale nie są z-----e
- hindusów
- ludzi LGBTQ którzy za każdą uwagę co do ich pracy zgłoszą cię do hrów
  • Odpowiedz
- ludzi LGBTQ którzy za każdą uwagę co do ich pracy zgłoszą cię do hrów za dyskryminację

@ossadagowah: U nas manadżer to miał w celach rocznych zrobić co najmniej 2 takie zgłoszenia, bo ma "dawać przykład".

Do tego co napisałeś dodam:
- tłumacz ludziom dlaczego dostaną 0 lub 1% podwyżki choć firma odnotowała
  • Odpowiedz