Wpis z mikrobloga

Czy istnieje cos takiego ze np oddajesz probke krwii regularnie np co miesiac i wysylasz w kopercie do laboratorium a oni ci na emaila wysylaja wyniki?
Dzieki temu masz zdrowie pod kontrola
Cos w rodzaju subskrybcji.
Korzysta ktos z czegos takiego?
Bo chodzic za kazdym razem do lekarza i laboratorium to srednio mi sie widzi.

Potem mozna by sobie robic wykresy roczne z tych wynikow i zmienic nawyki ktore moze nawet szkodza nieswiadomie na zdrowie.

#medycyna #zdrowie #uk #emigracja #krew #badania #szpital #zdrowie #zdroweodzywianie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@goterkon123: kilka miesięcy temu miałem pobieraną krew co 2-3 dni, przez miesiąc bo wyniki były bardzo rozbieżne, finalnie okazało się że jednak wszystko w porządku zalecono jedynie obserwację raz do roku gdzie oddanie krwi w szpitalu to jest 15 minut + dojazd 30 min w dwie strony, chyba że akurat jestem na miejscu.
Ogólnie takie badania nie mają sensu chyba że masz jakąś chorobę.
Poszukaj jakiegoś forum dotyczącego biohacking tam
  • Odpowiedz
Większość takich badań jest medycznie i merytorycznie nieprzydatna ¯\(ツ)/¯

@dr_Batman: Może podaj jakieś źródła tego stwierdzenia, bo konował od wypisywania recept nie jest w tej dziedzinie wyrocznią i lepiej byłoby posłuchać ekspertów na ten temat.
  • Odpowiedz
@romek898: XD Najwyraźniej konowały od pisania recept zdążyły przeczytać w źródłach i podręcznikach ze tam jest, a jedyni którzy twierdzą że tak nie jest są właściciele placówek diagnostycznych oferujący pakiety 30badań za 400zł ¯\(ツ)/¯

Kichniesz albo pójdziesz na grilla i masz zmiany w morfologii lub w biochemii i nie znaczy to absolutnie nic.
Parametry badań spełniających kryteria przesiewowych są jasne i spełniają jest konkretne badania lub parametry biochemiczne w jasno
  • Odpowiedz