Wpis z mikrobloga

@cyprinus: no mi tez to nie do końca leży, teraz korporacje chyba próbują wsiąść na trend nostalgii millenialsow i późnych gen Z za przeszłością i wprowadzać jakieś zmodernizowane frutiger aero
  • Odpowiedz
@winsxspl

@cyprinus: różnica jest tylko taka, że w chińczyku nadal jest złącze mini jack xD

Byłem największym wrogiem usuwania Jacków z telefonów wśród moich znajomych. Po prostu moje ja nie mogło wyrazić na to zgody. Mniej więcej od tego samego czasu już nigdy więcej nie użyłem tego złącza (mimo że ówcześnie jeszcze przez długi czas miałem go w telefonie). Jestem pod wrażeniem jak bardzo można usunąć gniazdo, które wydawało
  • Odpowiedz
@Mexiii ja używam niemal regularnie
I choć telefon wspiera DAC po USB-C to jednak Jack jest praktyczniejszy w samochodzie, bo zostaje mi wolne złącze do ładowania

BT w obu samochodach brak, a FM ma gorsza jakość niż jack (i jeszcze gorszą niż CD)
  • Odpowiedz
@winsxspl @Mexiii w dobie słuchawek i głośników Bluetooth złącze jack jest totalnie zbędne. Do auta też można kupić moduł Bluetooth do jacka i w starych autach sluchac muzyki bezprzewodowo, chociaż większość aut po 2010 roku ma już Bluetootha ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@GladysDelKarmen

w dobie słuchawek i głośników Bluetooth złącze jack jest totalnie zbędne.

Ja używam słuchawek na kablu. Lepszy dźwięk jest. Ale teraz wszystko musi być wireless i nowocześni ludzie nie używają takich prehistorycznych wynalazków.
  • Odpowiedz