Wpis z mikrobloga

Mirki, co się dzieje w tej części Polski zaznaczonej na mapie tym kształtem? Można jeszcze ewentualnie podciągnąć dalej na wschód Kaszuby i kilka kolejnych lokalizacji na południe w kierunku Wrocławia.
To przecież potężny kawał terenu, a tymczasem zero obecności w mediach, internecie. Brak dużych miast (największe to chyba #pila i #gorzow), brak ważnych, głośnych wydarzeń może z wyjątkiem Woodstocka czy tam Polandrocka w Czaplinku. Co tam się dzieje, jak tam się żyje? xD
#polska #pytanie #lubuskie #zachodniopomorskie
Lolenson1888 - Mirki, co się dzieje w tej części Polski zaznaczonej na mapie tym kszt...

źródło: temp_file7400560210390700764

Pobierz
  • 164
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lolenson1888: To jest ta lepsza część polski, która głosuje mózgiem w wyborach, siedzi cicho i nie robi patologii. Wolą zachód niż wschód więc jest poukładana. Więc za dużo o nich nie słychać w TV i Internecie. Porządni ludzie
  • Odpowiedz
Jaka ziemia szwabska, przecież to tereny zdobyczne Mieszka I.

@BornToDie69 dokładnie mam podobne wrażenie, chociaż jak patrzy się na mapę przestępstw z podziałem na powiaty licząc na każde 1000 mieszkańców to wygląda to nie jest tak kolorowo w skali kraju. Ale tak sobie myślę, to są przestępstwa zgłaszane. Wiadomo jak to na wschodzie, a po co ja będę na policję dzwonił. Tam obstawiam, że nie opłaca się po policję dzwonić, bo
markhausen - Jaka ziemia szwabska, przecież to tereny zdobyczne Mieszka I.

@BornToD...

źródło: przestepstwa-stwierdzone-na-1k-mieszk-23

Pobierz
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: zaznaczyłeś moje rodzinne miasto.
Żyje się spokojnie. Czasem, ktoś zniknie bez śladu i szukają go bez powodzenia. Czasem ktoś walnie samobója. Ogólnie spokojne miasto.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 wolsztyn festiwal parowozów znany w europie. Co roku przyciąga fanów starych lokomotyw.

Grodzisk Wielkopolski - p--o grodziskie. Typ tego piwa jest znany na całym świecie i jest w czołówkach rankingów. Co roku jest robione piwobranie i zjeżdżają się ludzie z browarów z całego świata. W tym roku bardzo dużo gości z meksyku, usa i japonii było.
  • Odpowiedz
  • 30
Ale tak sobie myślę, to są przestępstwa zgłaszane. Wiadomo jak to na wschodzie, a po co ja będę na policję dzwonił. Tam obstawiam, że nie opłaca się po policję dzwonić, bo zanim policjant furmanką z powiatowego przyjedzie to tak trzy dni zejdą.

@markhausen To źle myślisz.

Ziemie Odzyskane są o tyle problematyczne, że nie było tam za wiele tradycyjnej polskiej własności, a została niczyja ziemia po Niemcach. Więc komuna masowo tworzyła
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Jako dumny i młody mieszkaniec tego regionu, żyje mi się dobrze. Powiat człuchowski jest całkiem majętny, są inwestycje, mamy zajebiste drogi, region dobrze skomunikowany bo krzyżują się tam dwie krajówki, w sezonie dużo przejezdnych. Chojnice już się chyba łapią jako miasto średniej wielkości i dają dostęp do cywilizacji czyli fajne knajpy, action, galeria handlowa( ͡° ͜ʖ ͡°)

W każde miejsce do którego potrzebuje się dostać dojadę samochodem w 10
Ramadamadingdong - @Lolenson1888: Jako dumny i młody mieszkaniec tego regionu, żyje m...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@BenAli: Z PGRami jest jeszcze taka ciekawostka, że w 1988/89 roku zatrudniały więcej osób niż całe górnictwo węgla kamiennego, a zlikwidowano je wszystkie jednym podpisem i decyzją w roku 1991, dwa lata później na wszystkich ziemiach odzyskanych miałeś już gigantyczne bezrobocie strukturalne bo PGRy były jedynymi pracodawcami na tych zadupiach.

Tymczasem z górnictwem w najbardziej uprzemysłowionym regionie kraju, gdzie alternatywnych pracodawców było i jest mnóstwo 35 lat później nadal utrzymujemy
  • Odpowiedz