Wpis z mikrobloga

@Dusk_Forest77: mam 14 letni samochód którym komfortowo i bez żadnych większych awarii poruszam się, robię po 30k rocznie. Jak pomyślę że miałbym dać ze 150k za nowe auto i nie mieć z tego żadnej korzyści (bo dojadę w nim tak samo jak teraz). Albo tak jak większość Polaków których nie stać na takie auta i za jakąś ryskę to by zabili. Samochód ma służyć do przemieszczania się z punktu A
  • Odpowiedz
Co to kuhwa w ogóle za pytanie jest? Żadna z tych rzeczy nie jest obciachowa. No chyba że jesteś snobem lub bananem który ma skrzywione spojrzenie na rzeczywistość.

@Dave_Leet: jak kisne z takiego racjonalizowania sobie biedy.
jest to obciachowe bo pokazuje biede. bycie biedakiem to nie powod do dumy.
Tyle w
  • Odpowiedz
jak kisne z takiego racjonalizowania sobie biedy.

@geronimo80: ale to nie jest racjonalizowanie biedy, jeśli dla kogoś samochód istnieje po to, żeby przewieźć go z punktu a do punktu b to jedno zadbane auto na kilkanaście lat w zupełności wystarczy. i jaka ma być ta nieobciachowa alternatywa dla wielkiej płyty dla ludzi w mieście? osiedle typu riviera resort prestige green field? zatęchła kamienica bez windy? a może jedynie dom z
  • Odpowiedz
ale to nie jest racjonalizowanie biedy, jeśli dla kogoś samochód istnieje po to, żeby przewieźć go z punktu a do punktu b to jedno zadbane auto na kilkanaście lat w zupełności wystarczy.

@Cadfael: i co jeszcze wystarczy? 1 koszulka na 5 lat? pranie jej raz w miesiącu? Kąpiel raz w tygodniu? Myślę że sam byś takie osoby wyśmiewał...
nastoletnie auto jest delikatnie mówiąc przestarzałe. Jeżeli nie cenisz sobie życia swojego
  • Odpowiedz
nastoletnie auto jest delikatnie mówiąc przestarzałe. Jeżeli nie cenisz sobie życia swojego i współpasażerów to możesz jeździć nawet "zadbanym" maluchem.

@geronimo80: że niby dzisiejsza mydelniczka jest dużo bezpieczniejsza niż jakiś d------y mercedes sprzed kilkunastu lat?

i co jeszcze wystarczy? 1 koszulka na 5 lat? pranie jej raz w miesiącu? Kąpiel raz w tygodniu?

ale co ty w ogóle porównujesz? durne to tak, że nie da się z tym podjąć dyskusji
  • Odpowiedz
że niby dzisiejsza mydelniczka jest dużo bezpieczniejsza niż jakiś d------y mercedes sprzed kilkunastu lat?

@Cadfael: pewnie tak ;) te od trumny na kolkach jechaly bodaj audi, ktore chyba nawet poduszek nie mialo.
Nie wiem co to mydelniczka.
przez te kilkanascie lat technologia poszla do przodu, choc tego tak nie widac.
kilka lat temu byly porownania testow zderzeniowych jakiegos nowego najtanszego hyundaia i starego bmw
  • Odpowiedz
@geronimo80: Wpadasz w jakieś skrajności, prawdopodobnie jesteś typowym polskim nowoboagckim dla którego "racjonalizowanie biedy" to mówienie, że jazda kilkunastoletnim samochodem jest normalną sprawą a nie żadnym obciachem. Mam kuhwa dom, mieszkanie, samochód miałem nowy z salonu ale sprzedałem i aktualnie posiadam starszy - a ty coś tak kłapiesz o racjonalizowaniu biedy. Mam wrażenie, że prawdziwej biedy to nie widziałeś w życiu na oczy.

Też znam przypadki ludzi którzy oszczędzają na
  • Odpowiedz
tak moze napisac tylko ktos z brakami kognitywnymi, w szczegolnosci niezdolnoscia abstrakcyjnego myslenia.

@geronimo80: mylisz abstrakcyjne z myślenie z głupotą, bo tylko do tego można zrównać porównywanie nastoletniego auta z niemyciem się.
  • Odpowiedz