Wpis z mikrobloga

Jak się czujecie że od 1 paź będziecie mieli o 50 gr droższe napoje i bedziecie popinać z butelkami do butelkomatu, często stać w kolejce i wasze mieszkanie będzie robilo za magazyn na śmieci? Ludzie na pewno za tym głosowali xD

#uniaeuropejska #bekazlewactwa #lewackalogika #polska
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ni0bi: Od października mieszkając na 30 m² w kawalerce muszę mieć tylko:
- kosz na zwrotne butelki plastikowe PET
- kosz na zwrotne puszki metalowe do 1 L
- kosz na zwrotne butelki szklane do 1,5 L
- kosz na szkło
- kosz na
  • Odpowiedz
@ni0bi: a palenie śmieci okej czy nie? Segregacja i nakaz oddawania okej czy nie?

Ja mieszkam w domu to mógłbym według Ciebie palić śmieci i byłoby to dozwolone dla wszystkich?
  • Odpowiedz
@ni0bi w Norwegii jest od lat, zbieram do worów 160l i dzieciaki okresowo chodzą to im oddaje, na szczęście mam piwnice i nawet 8 worków mi nie przeszkadza. Znajomi regularnie co tydzień/miesiąc wywożą, jeden plus że nie zajmuje miejsca w koszu na inne śmieci.
  • Odpowiedz
  • 0
@ni0bi rzeczywiście wielkie mi halo. Od lat pracuję na kontraktach w krajach, gdzie ten system działa. Raz na tydzień, dwa tygodnie jadę wywieźć opakowania do dowolnego marketu I tam odbieram kaucję, która potem obniża finalny rachunek.
Bardziej mi to pasuje od wiecznie przepełnione go kubła na plastik Bo remondis tak rzadko je odbiera.
  • Odpowiedz
@ni0bi: To kto wam zostaje po prawej? Pomyleńcy z konfederacji i jeszcze gorsze tumany od Brauna? Zajebistą ekipę montujecie XD
  • Odpowiedz
Srak, pije wodę z kranu i mam to w dupie. Żyje w najlepszym miejscu na świecie, w jednym z najlepszych krajów do życia. Jeżeli koszt tego to 50gr za butelkę to mogę płacić nawet podwójnie
  • Odpowiedz
  • 2
To kto wam zostaje po prawej? Pomyleńcy z konfederacji i jeszcze gorsze tumany od Brauna? Zajebistą ekipę montujecie XD

@hauz: od 1 paź zobaczysz pomylenie xD

Srak, pije wodę z kranu i mam to w dupie. Żyje w najlepszym miejscu na świecie, w jednym z najlepszych krajów do życia. Jeżeli koszt tego to 50gr za butelkę to mogę płacić nawet podwójnie

I na inflację 50 procentowa w kilka lat pewnie
  • Odpowiedz
@ni0bi: o ile szaleństwa UE są dla mnie nie do zaakceptowania tak ten pomysł imo jest ok
Żule będą zbierać śmieci z ulicy. U mnie plastiki odbierają co 30 dni więc i tak mam magazyn śmieci pod domem. A tak sobie kulturalnie oddaje 2-3 butelki do automatu. I tak jestem codziennie w sklepie. A poza tym mam filtr do wody i coraz mniej kupuje w plastiku.
  • Odpowiedz
  • 3
chłopie wyjedź ze swojej wiochy, przejedź się do Szwecji tam to jakoś działa

@thomcios: chłopie zobacz jak w Korei północnej dobrze działa niewolnictwo. XD zobacz jak w Chinach skanowanie twarzy działa super, implementujemy bo tam działa!
  • Odpowiedz
  • 2
zacne porównanie Szwecja i Korea, nie grzeszysz myśleniem

@thomcios: a Szwecja i Chiny rozumiem że lepsze, dlatego się nie odnosisz. Super myślenie xD
  • Odpowiedz