Wpis z mikrobloga

Jak się czujecie że od 1 paź będziecie mieli o 50 gr droższe napoje i bedziecie popinać z butelkami do butelkomatu, często stać w kolejce i wasze mieszkanie będzie robilo za magazyn na śmieci? Ludzie na pewno za tym głosowali xD

#uniaeuropejska #bekazlewactwa #lewackalogika #polska
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ni0bi: ale to nie będzie obowiązek żeby do butelkomatów latać, jak ktoś będzie chciał to będzie latał jak nie to nie, ja sobie odkładam butelki do jednej lub dwóch reklamówek i potem idę do butelkomatu, wkładam, dostaje kupon zniżkowy i te kilka, góra kilkanaście euro można zaoszczędzić robiąc zakupy. Pytanie jeszcze gdzie, Edeka jest droga, lepiej wychodzi np. Netto
  • Odpowiedz
@ni0bi: Świetnie z tym żyjemy. Wreszcie plastikowe butelki znikną z przydrożnych rowów w lesie. Nie będę musiał teraz sprzątać po polaczkach-brudasach, bo posprząta się samo.
  • Odpowiedz
  • 20
@saintie i co mnie to obchodzi, że w Niemczech tak jest pajacu? W takim Berlinie masz syf większy niż gdziekolwiek w PL. Byłeś może kiedyś?
A w Afganistanie kobiety nie mogą iść do szkoły, też ma tak być u nas, bo gdzieś tak jest? Żyjemy w Polsce i w dupie mam jak jest w Niemczech.
  • Odpowiedz
  • 20
@tired_of_life jak zaoszczędzić, skoro te pieniądze są twoje, miałeś je w portfelu, mogłeś wydać na co chcesz, a teraz masz je na paragoniku. Gdzie tutaj jest oszczędność? Może mi jeszcze powiedz, że jak oddajesz butelki, które kupiłeś to zarabiasz na tym?
  • Odpowiedz
  • 23
@ni0bi czytając komentarze przeraża mnie kto tu siedzi. Im nic nie przeszkadza. Ustawa nakłada na nich dodatkowe obowiązki (a no nie, jednak nie, przecież nie trzeba, można wyrzucić, to kosztuje TYLKO 50gr), a oni mówią, że w sumie to fajnie i nic się nie zmieni. Małpy.
  • Odpowiedz
  • 4
Fun fact: Ta ustawa została przygotowana przez rząd Morawickiego i wtedy również przegłosowana. Przypominam że to były rządy zjednocoznej PRAWICY. Więc tagi ktore dodałeś są bez sensu.

@szasznik: fun fact: nazywasz lewicę pisowska prawicą. Z prawicy to oni nie wiem co teraz mają xD
  • Odpowiedz
  • 6
czytając komentarze przeraża mnie kto tu siedzi. Im nic nie przeszkadza. Ustawa nakłada na nich dodatkowe obowiązki (a no nie, jednak nie, przecież nie trzeba, można wyrzucić, to kosztuje TYLKO 50gr), a oni mówią, że w sumie to fajnie i nic się nie zmieni. Małpy.

@wooster: to jest właśnie to pozbawione mózgu uległe lewactwo z syndromem sztokholmskim ;)
  • Odpowiedz
@ni0bi: myślałem że prawactwo nie kupuje butelek, bo się boi że sobie wydłubie oko przytwierdzoną nakrętką, a tu taka niespodzianka.
  • Odpowiedz