Wpis z mikrobloga

@Matylda_Megara: nowa w internecie? Nigdy nie widziałaś gdy kobiety piszą w Internecie "wzrost nie ma znaczenia. mój były był nizszy, obecny co prawda jest wysoki, ale to nie ma znaczenia"? TO stało sie juz memem i pięknie się w niego wpisałaś przypadkowo xD
  • Odpowiedz
@HexenHeretic nie, ale takich memow nie widziałam. wzrost nie ma znaczenia, chyba że ma się kompleksy.
To tak jak spotykać się z blondynem, rudym czy brunetem. Każdy inny, ale jako ludzie spotykamy się z kimś, kto wpadł nam nie tylko w oko, ale i trafił swoją osobą w gusta.
Jakby to miało znaczenie, to bym nie zgadzala się wyjść za mąż za niższego, ani nie nosiłabym jego dziecka.
Gdyby nie mój
  • Odpowiedz
@Paladyn_28: ale ja jestem za wyginieciem kurdupli.
Nie mam ani jednego kolegi poniżej 170. ostatnio z takim kims sie kolegowalem w liceum i byl zakompleksionym frajerm.
druga sprawa - wysocy ludzie sa poprostu spokojniejsi niz karly -0 na te twoje przykladow moge dac milion przykladow agresywnych karlow np bokser Jackiewicz.
to jest cikawe ze nigdy mnei nie zaczepial nikto mojego wzrostu czy wyzszy - zawsze to były zazdrosne karzełki o
  • Odpowiedz
obie tak o podejść do kogoś, zajumać mu zabawkę i zacząć się nią bawić samemu i komukolwiek by tej zabawki nie zabrał to obrabowany tylko stał jak wryty i patrzył się jak kura w ziarno. Zero reakcji, nawet żadnego wyzwiska. Czemu?

Bo nikt nie chciał, żeby Marcel się rozzłościł. Bo wtedy ponoć zaczynał zachowywać się agresywnie. A tego nikt nie chciał.

Chłopaczek dzięki swojej budowie ciała był świętą krową. Najlepsze

@enten
  • Odpowiedz
@Paladyn_28: wtedy nie było portali społecznościowych, na których baby mogły oglądać kulturystów z kłutą dupą przerobionych po fotoszopie, to i miały mniejsze wymagania - porównywały faceta tylko z jego kolegami i sąsiadami.

Filmy też kiedyś nie promowały nierealistycznego wizerunku mężczyzn. Tu na przykład masz wolwerina w pierwszym filmie xmen bez koszulki. Tak wyglądał przypakowany superbohater 25 lat temu:
Majkel2008 - @Paladyn_28: wtedy nie było portali społecznościowych, na których baby m...

źródło: maxresdefault (1)

Pobierz
  • Odpowiedz
@Paladyn_28: moja podobnie, tera nienawidzi mojego starego to jej mówię po co wybierała. Ciotka to samo wolała alkoholika nawet w wieku 50 lat niż spokojnego grubaska co ogarnia wiele rzeczy
Dla mnie kobiety to jak zwierzęta
  • Odpowiedz
@Paladyn_28 mówisz o babciach a one wybierały prawdopodopodobnie krótko po wojnie partnerów…. Wtedy bralo się każdego bo wielu wojny nie przeżyło a dodatkowo prawi i sprawiedliwy po wojnie to w dolach już byli zakopani lub na sybir wywiezieni.

Lata 80 to była bieda nawet aktyw partyjny cieciowal…..
  • Odpowiedz
@m_ney: ale dlaczego myślisz, że bait?
Poznałam swojego męża jako lekarza - zwykły buc i dupek, złożyłam na niego skargę.
Lata później - spotkaliśmy się ponownie przez wspólnych znajomych. Już był milszy. Określił mnie "wredna, skarżąca pacjentka". I tak raz, drugi się spotykaliśmy, wyszliśmy gdzieś razem i rozmawialiśmy o naszym bagażu życiowym - ja po śmierci dziecka i jego ojcu nie spotykałam się z nikim, on był w trakcie paskudnego
  • Odpowiedz
@totem_lesnych_ludzi nie muszą przecież, nawet za bardzo mnie to nie interesuje. Mam na mysli tylko, ze kategoryczny sprzeciw wobec alko odbieram podobnie jak ciagle gadanie o chlaniu i ukladanie zycia wokół tego, dwie strony tej samej monety i zwykle zwiastuje problemy. Ci dla ktorych alko to najwieksze zlo swiata zwykle maja jakies traumy, sa dda itp i gdyby jeszcze dali tym problemom wyjsc na zewnatrz za pomocą alkoholu to jest katastrofa.
  • Odpowiedz
@Mekeos: własnie to idelne porównanie, to idealny syndrom traumy pokoleniowej, nie kiedy chodzi o wzrost lecz katowanie, nie zdziwilbym sie ze wyglad był tylko wymowka ale zachowanie ciagnelo podswiadomie. dzisiaj tez to na spokojnie znajdziesz
  • Odpowiedz
@Paladyn_28: to jest dla mnie zagadka ewolucyjna. Bo wysokie kobiety mają w cholerę trudniej znaleźć partnera, więc biorą cokolwiek, byle tylko wyższy był. Powoduje to, że w kolejnych pokoleniach są coraz brzydsze dzieci, którym coraz ciężej znaleźć partnera i cała linia genetyczna wymiera.
  • Odpowiedz
@Cogito-sum: czy pojmujesz może pewną "subtelną różnicę" pomiędzy czynnikiem fizyczny na który nie mamy żadnego wpływu, jak to jest w przypadku wzrostu, a takimi innymi cechami fizycznymi, które są w pełni kontrolowalne, jak np. waga?

Bo tak się składa, że znaczna część mężczyzn jest odrzucana z powodu tego pierwszego czynnika, a kobiety, które nie cieszą się powodzeniem na własne życzenie się spasły i zapuściły. :)

Also, niestety w obecnych uwarunkowaniach
  • Odpowiedz
@Cadfael: powiedz, że nie wiesz jak działa dobór naturalny i jakie są przyczyny wyższego wzrostu populacji obecnie niż sto lat temu nie mówiąc tego wprost...

Średnia wzrostu kobiet i mężczyzn w Polsce, jak i w całym rozwiniętym świecie, poszła do góry z powodu polepszenia się warunków życiowych, a także z uwagi na dietę bogatą w białko i generalnie z powodu rozwiązania problemu głodu. Dobór naturalny nie ma tu nic do gadania
  • Odpowiedz
@Knyziu: myślałam, że taka emotka " ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)" jest wystarczająca, by zasugerować, że wypowiedzieć nie jest na poważnie.

no ale ok, jesteśmy na wykopie, niektorzy potrzebują jak krowie na rowie. więc - TO BYŁ ŻART.
  • Odpowiedz