@razor172: Ja czasem daję, czasem nie daję to rzeczywiście zależy od jakości obsługi chociaż wiem że nic nie muszę dawać. Z drugiej strony nie raz słyszałem że Janusz rzeczywiście proponuję niższą stawkę bo „resztę sobie zarobisz w napiwkach”
@razor172 ciekawe czy taki kelner jak idzie do elektrokarketu to jest na tyle wyrozumialy ze kupuje polise do sprzetu jak my sprzedawca proponuje bo mysle ze kady swiadomy wie ze z tego tez sa benefity, jak nie to prosze zamknac morde i nie p-------c farmazonow
@Morf z angielskiego "tip" odnosi się do górki. Masz do zapłacenia 189zł, dajesz 200 (z górką) i mówisz że reszty nie trzeba. Albo 190 i tyle. Ale branża gastro sobie jakoś to ekstrapolowała na 10-20-30% wartości zamówienia... Jak im się nie podoba to niech s---------ą. Ja nie zamawiam jedzenia bo mi szkoda na to pieniędzy.
@razor172 Niechaj wszyscy zostaną w domu, knajpa padnie, kelner zwolniony. Z 20 zł za godzinę, zostanie mu 0. Świetny plan wymyślił. Niech mu pracodawca więcej zapłaci, zamiast żebrać napiwki.
Co wykopki sądzą o takim podejściu do tematu?
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzxD
W sensie, deale ma dobre, ale niech on się nie wypowiada, bo tylko drażni
@razor172: sądzimy że koncepcja napiwków powinna zostać zakazana.
Ale branża gastro sobie jakoś to ekstrapolowała na 10-20-30% wartości zamówienia...
Jak im się nie podoba to niech s---------ą. Ja nie zamawiam jedzenia bo mi szkoda na to pieniędzy.
To jest typowe :P lepiej z mordą polecieć na obcego człowieka niż na szefuncia
@razor172: że użytkownicy tego portalu łapią się na wszelkie możliwe baity. A ponoć tacy mądrzy są xD
Niech mu pracodawca więcej zapłaci, zamiast żebrać napiwki.