Wpis z mikrobloga

Podajcie mi proszę przykłady gier z ciężkim/cięższym/przygnębiającym klimatem, które są przynajmniej choć trochę grywalne.

Jeśli chodzi o klimat to zawsze lubiłem gry Frictional Games jak Amnesia the Dark Descent, Penumbra, Soma. Z innych horrorów to Obcy Izolacja, Outlast, Darkwood, Limbo, Inside.

Ale polubiłem też Gothica, Call of Duty World at War właśnie za klimat. Mogą to też być gry tajemnicze, z niepokojącą fabułą.

#gry
Glimpse0fTheFuture - Podajcie mi proszę przykłady gier z ciężkim/cięższym/przygnębiaj...

źródło: image

Pobierz
  • 222
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Glimpse0fTheFuture The Medium jest polskim horrorem inspirowanym serią Silent Hill. Wcielamy się w kobietę, która potrafi widzieć duchy i stara się rozwikłać zagadkę morderstwa pewnego dziecka. Produkcja stanowi kolejne dzieło utalentowanego krakowskiego zespołu Bloober Team.
  • Odpowiedz
@Glimpse0fTheFuture
Jedna z najbardziej przerażających i smutnych gier w jakie grałem:
I have no mouth and I must scream.
https://www.gog.com/en/game/i_have_no_mouth_and_i_must_scream

Przygodówka point and click. Stara jak węgiel, z lat '90 ale grać się w pełni da. Stworzona na podstawie opowiadania Harlana Ellisona. Jest tam bodaj jeden z najstraszniejszych czarnych charakterów: AM. Komputer który jest pierwowzorem Skynetu z Terminatora (był o to proces i Harlana Elison wygrał. Jest to zawarte w creditsach).
Zborzowy - @Glimpse0fTheFuture 
Jedna z najbardziej przerażających i smutnych gier w ...

źródło: temp_file5998232522925310813

Pobierz
  • Odpowiedz