Wpis z mikrobloga

• 199
@bongoz11 takich samochodów jest więcej, pomijając króli czyli stare audi a4/a6 to bym dopisał:
-sharan/galaxy/alhambra
-renault traffic i bliźniaki
-volvo v50
i zaskakująco często do tej grupy starają się awansować kie ceed 1gen i stare focusy. To nawet nie jest śmieszne.
  • Odpowiedz
i zaskakująco często do tej grupy starają się awansować kie ceed 1gen i stare focusy. To nawet nie jest śmieszne.

@coo84: ale stare fokusy szybko popełniają sepuku bukkake swoim rdzewieniem ;)
  • Odpowiedz
@bongoz11: w zasadzie dowolny diesel euro 5 i w dół zasmierdzi przy ruszaniu pod górkę chociaż najcześciej z grubą chmura spotkasz się stojąc za starym VAGiem albo Oplem, może dlatego, że fiaty i francuzy szybciej gniją xD

Oczywiście jak miasto wspomni o ochronie płuc mieszkańców i usunięciu strucli to jest wielki skok na wolność suwerena, ciekawe czy te wszystkie debile z naklejkami "diesel musi dymić" byłyby takie wyszczekane jakby rury
  • Odpowiedz
VAGiem albo Oplem, może dlatego, że fiaty i francuzy szybciej gniją xD

@munioman: Wydaje mi się, że w przypadku francuskich chodzi bardziej o elektrykę, bo zabezpieczenie antykorozyjne np. Renault miał na poziomie Audi. No i francuskie diesle były już wtedy dużo nowocześniejsze od niemieckich.
  • Odpowiedz
@munioman: Francuzy szybciej gniją? Widać, że nigdy Francuza nie miałeś. Akurat dużo można zarzucić francuskim autom, ale zabezpieczenia antykorozyjne między VAG i Oplem a francuskimi z tych samych lat to jak stawiać kajak przy liniowcu atlantyckim
SoundsGoodMan - @munioman: Francuzy szybciej gniją? Widać, że nigdy Francuza nie miał...

źródło: IMG_6238

Pobierz
  • Odpowiedz
@bongoz11: Wystarczy regularnie wymieniać filtr kabinowy i nic nie czuć.
Chociaż jak mi się zdarzy jechać za Starem albo Jelczem to trochę czuje ale to już rzadkość.
  • Odpowiedz
@munioman: Francuzy szybciej gniją? Widać, że nigdy Francuza nie miałeś. Akurat dużo można zarzucić francuskim autom, ale zabezpieczenia antykorozyjne między VAG i Oplem a francuskimi z tych samych lat to jak stawiać kajak przy liniowcu atlantyckim

@SoundsGoodMan: Mam Golfa Mk4 z pierwszego roku produkcji (pierwsza rejestracja luty 1998)... ma mniej rdzy niż połowa Mk5 czy Passatów B6. Spotkałem się z kilkoma, w których już progi były wymieniane i
  • Odpowiedz