Wpis z mikrobloga

Podajcie mi proszę przykłady gier z ciężkim/cięższym/przygnębiającym klimatem, które są przynajmniej choć trochę grywalne.

Jeśli chodzi o klimat to zawsze lubiłem gry Frictional Games jak Amnesia the Dark Descent, Penumbra, Soma. Z innych horrorów to Obcy Izolacja, Outlast, Darkwood, Limbo, Inside.

Ale polubiłem też Gothica, Call of Duty World at War właśnie za klimat. Mogą to też być gry tajemnicze, z niepokojącą fabułą.

#gry
Glimpse0fTheFuture - Podajcie mi proszę przykłady gier z ciężkim/cięższym/przygnębiaj...

źródło: image

Pobierz
  • 222
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Crow Country, Drova - Forsaken Kin, PARANORMASIGHT: The Seven Mysteries of Honjo, Nier Replicant i Automata, Biomass, Control, Deliver Us The Moon, Saya no Uta, Zero, trylogia Zero Escape, wszystkie Danganronpy, AI The Somnium Files, Remnant, Stories Untold i można tak wymieniać w nieskończoność.
  • Odpowiedz
  • 4
@Rurt_Kussell: DeusEx pod warunkiem, że czyta się i słucha. Np. misja poboczna z prostytututką Mei Suen i wymuszanie instalacji augmentacji na potrzeby klientów. Jak to sobie zwizualizujesz to masakra ;)
  • Odpowiedz
@Glimpse0fTheFuture: niestety ale ja jestem bardziej po stronie symulatorów ale może kiedyś sam dorosnę do 2 tytulów: tylko od kolegi słyszałem o Life is Strange i Disco Elysium. Mam nadzieję że zachęca, spróbujesz i będziesz się świetnie bawił
  • Odpowiedz
@Glimpse0fTheFuture: faj y watek, dzieki. Na pewno w kilka tytułów tu wymienionych spróbuję pograc. Od siebie poelce klasykiem:

Half-Life 1 (polecam w remake Black Mesa - za darmo chyba dostepny i zrobiony na silniku HL2 przez fanow - chodzi o to ze gra (a raczej cała fabuła, mapy i wszystko inne) zostalo przepisane od zera tylko ze ma lepszym silniku graficzno-fizycznym )

No i HalfLife 2.

Obie gry z ciężkim
  • Odpowiedz
@Glimpse0fTheFuture: seria Dishonored - myślę, że znana, bardzo klimatyczny i arcadowy steampunk, trochę w klimatach Thiefa
z klasyki na pewno Dark Earth oraz Die by the Sword
no i gra (a w zasadzie jej 2 cześci), która mnie totalnie oczarowała i zmiotła gęstym oraz ciężkim klimatem, nie mogę tego bardziej polecić - Blasphemous (szczególnie jedynka)
Miauczynskiadasadam - @Glimpse0fTheFuture: seria Dishonored - myślę, że znana, bardzo...
  • Odpowiedz