Wpis z mikrobloga

Podajcie mi proszę przykłady gier z ciężkim/cięższym/przygnębiającym klimatem, które są przynajmniej choć trochę grywalne.

Jeśli chodzi o klimat to zawsze lubiłem gry Frictional Games jak Amnesia the Dark Descent, Penumbra, Soma. Z innych horrorów to Obcy Izolacja, Outlast, Darkwood, Limbo, Inside.

Ale polubiłem też Gothica, Call of Duty World at War właśnie za klimat. Mogą to też być gry tajemnicze, z niepokojącą fabułą.

#gry
Glimpse0fTheFuture - Podajcie mi proszę przykłady gier z ciężkim/cięższym/przygnębiaj...

źródło: image

Pobierz
  • 222
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Glimpse0fTheFuture: Silent Hill 2, jak grałem za długo to w nocy miałem koszmary. Potem pomyślałem że spoko bo mogłem cieszyć się nią dłużej. Klimat jest po prostu niemożliwie przygnębiający w dobrym tego słowa znaczeniu. Nowy Dead Space też na tego typu klimat. A no i oczywiście jedną z najlepszych gier jakie powstały czyli Bloodborne.
  • Odpowiedz
@Glimpse0fTheFuture jako psychofan Silent Hill zesrałbym się gdybym o nich nie wspomniał, oryginalne Silent Hill 2 oraz 3 to must play, fabuła jest cholernie przygnębiająca a gry fenomenalnie bawią się symboliką i domysłami. Polecam ograć z modem na kamerę umieszczoną za plecami bohatera, w stylu Silent Hill 2 Remake, znacznie uprzyjemnia to grę. Jak jesteś masochistą, to możesz spróbować też Silent Hill 4 (tam też dostępny jest mod na zmianę kamery),
AnimalMotherPL0 - @Glimpse0fTheFuture jako psychofan Silent Hill zesrałbym się gdybym...

źródło: 1000084615

Pobierz
  • Odpowiedz
Bardzo ale to bardzo polecam grę z 2017 roku o nazwie Prey, to to samo studio co stworzyło Dishonored. Absolutny peak
  • Odpowiedz
Pathologic classic HD klimat tak ciężki że można nóż w powietrzu zawiesić.
A jak Ci się podobała Penumbra czy Amnesia to jest jeszcze "Cryostasis - the Arctic dream" też horror, dzieje się na zamarzniętym morzu na radzieckim okręcie atomowym, a z ruskim dubbingiem to klimat mega!
  • Odpowiedz
@Glimpse0fTheFuture Będzie tego sporo i sporo świetnych tytułów, lecz to:
Shin Megami Tensei III: Nocturne Remaster,
Shin Megami Tensei V,
PARANORMASIGHT: The Seven Mysteries of Honjo,
The Caligula Effect: Overdose,
AI: The Somnium
  • Odpowiedz
@Glimpse0fTheFuture jak się nie boisz starszej gry (thief 1 chyba dwa lata temu skończył 25 lat) to thiefy. Wiadomo graficznie się zestarzało, mechanicznie trochę też bo to był protoplasta skradanek, mechaniki audio wciągają dupą obecne gry. Thiefy same w sobie mają mroczny, brudny klimat steampunkowego miasta napedzanego przez sekty i fanatyków. Ale thief gold i thief the metal age są też można powiedzieć frameworkiem do uruchamiania fanmisje. Thief ma nadal ogromne
  • Odpowiedz