@mirko_anonim: Wiem, że to bait, ale tak właśnie powinno być, ksiądz nie powinien dopuszczać do ślubu ludzi, którzy robią sobie jaja z religii. Szkoda, że jest cicha zgoda na takie zachowania.
@mirko_anonim: było się go zapytać czy można tańcem wielbić Boga a jakby nie wiedział to powiedzieć, że nie zna podstawowych nauk Papieża Polaka i na niego do biskupa doniesiesz, tu koleś nie ma szans: wiedza o papieżu vs jakieś tam posty to jak asy na blotki, od razu by speniał i wszystko podstemplował.
@AnalLog: Praktykujący niewierzący. Polski katolicyzm w pigułce. Nikt nie wie o co chodzi w tym całym kościele, bibli czy wierze ale ślub czy "krzciny" muszo być bo tak karze matka czy babka.
powiedział, że nie jestem katolikiem i ślub mi nie jest potrzebny, że należy mi się najlepiej anulowanie bierzmowania i całej katechezy jaką w życiu odbyłem
@mirko_anonim: bardzo dobrze ci powiedział, po cholerę się mieszasz do jakiejś religii i chcesz ich ceremonii jak nie jesteś jej częścią?
@mirko_anonim: bait, nie bait ale co do zasady - skoro nie stosujesz się do zasad katolickich, to po co się pchasz w ślub katolicki ? Przecież to żadna tajemnica jaka jest nauka kościoła w tych sprawach, w innych z resztą też. To tak jakbyś poszedł grać w piłkę nożną i miał pretensje o to, że nie wolno dotykać piłki ręką. Zasady są ogólnie znane i albo dołączasz do gry albo
powiedział, że nie jestem katolikiem i ślub mi nie jest potrzebny, że należy mi się najlepiej anulowanie bierzmowania i całej katechezy jaką w życiu odbyłem.
@mirko_anonim: no i prawde powiedział, skoro nie stosujesz sie do zasad wiary to po co ci ten koscielny?
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
toż to pochwała
@mirko_anonim: bardzo dobrze ci powiedział, po cholerę się mieszasz do jakiejś religii i chcesz ich ceremonii jak nie jesteś jej częścią?
@mirko_anonim: no i prawde powiedział, skoro nie stosujesz sie do zasad wiary to po co ci ten koscielny?
@mirko_anonim: Do Ordo Iuris - tam mają prawników, którzy się tym zajmą.