Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @cocklush69: Nie ma. Nie dostałem. Choć liczyłem, że dostane bo moje grzechy nie należą do tych "śmiertelnych" z których rozgrzeszenie daje tylko papież. Oczywiście są grzechy które nie są śmiertelne np. mieszkanie razem, gdzie rozgrzeszenie dostaje się po zaplanowaniu ślubu. Taki warunek. Ale po to był ten temat abym poznał jakieś pomysł aby się z tym uporać. Co prawda nie udało się skorzystać z Waszych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: polecam ślub jednostronny. Zapytaj, czy da się jeszcze protokół zmienić. Podpisujesz tylko oświadczenie, że nie będziesz przeszkadzał małżonkowi i dzieciom w ich wierze i tyle. Nabożeństwo trwa z 20 minut, babcie nawet się nie połapią, że w formułce dla ciebie nie ma "tak mi dopomóż..." 😁
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no to zle byles uczony typie, przed bogiem masz sie spowiadac sam a nie isc do kosciola, w bibli masz napisane zeby nie swiecic rzeczy swietych itp tylko samego boga a ty idac do kosciola lamiesz to przykazanie i masz ciezki grzech
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @wujek_zla_rada: Ale sytuacja z filmiku to coś innego. Tam chodzi o obecną partnerkę z którą mieszka się przed ślubem. A ja ze swoją nie mieszkam. Mieszkałem z 10 lat temu z inną i był to błąd młodości. Byłem po tym wszystkim u spowiedzi. I żałowałem za grzechy i nie zamieszkałem ze swoją obecną partnerka nigdy. Jak niby mam naprawić sytuację sprzed 10 lat?
Z tego co
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
niewzruszony-mędrzec-38: Moja ulubiona mirabelka religijna :3 @NieDlaWykopka

Mi sie wydaje, że Bóg często zmieniał zdanie i to widać już na samym początku w genesis jak Abraham z nim gadal. Albo potem Mojżesz.

Czytając pierwsze ksiegi mialem wrażenie, że z nim to sie gada jak z człowiekiem, da sie mu zmienic zdanie i przekonać do
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: niewzruszony-mędrzec-38:
Anonimowy mirku, Bóg szanuje wolną wolę. Nie jest to zmiana zdania na zasadzie zmiany postawy, tylko szacunek do Bożych zasad. Gdyby Bóg je zmieniał lub sam łamał, to doprowadziłby do samozniszczenia, a Jego stworzenie oszalałoby, bo nie wiedziałoby co jest prawdą, a co fałszem. Obok tego były to też proste, obrazowe lekcje dla wszystkich ludzi. :) Prowadzące m.in. do:

1J 5:14-15 UBG
(14) Taka zaś jest ufność, którą
  • Odpowiedz