Wpis z mikrobloga

nie wierze ze typ serio poszedl sie ksiedzowi spowiadac z wszystkiego ty wiesz ze wyspowiadac sie mozesz przed oknem patrzec w niebo, bog jest wszedzie i nie musisz isc do ksiedza a jak chcesz papier to sciemniasz ksiedzu i tyle i ci daje papierek
  • Odpowiedz
Po co Wy ludzie się tak trzymacie tych ślubów kościelnych i chrztów nie uczestnicząc w życiu Kościoła?

@AnalLog: bo ich zmusza do tego rodzina która się martwi, co u nich we wsi powiedzo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Trochę zaskoczenie, ale fakt: nie jest ci potrzebny ślub katolicki, on jest dla katolików, którym nie jesteś, póki ci to nie jest na rękę. Weź cywilny albo nawróć się jak ci powiedział spowiednik.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim Bait nazbyt oczywisty, ale to że tak wielu ludzi komentuje oznacza, że wersje light tej historii dzieją się non stop. I ludzie sami sobie to robią.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zdradzę wam pro trio wkujcie na pamięć parę typowych grzechow dodajcie magiczne więcej nie pamiętam i elo. Ksiundz ucieszony że nikogo nie zamordowałeś ani nic w tym stylu daje 10 zdrowasiek.
  • Odpowiedz
powiedział, że nie jestem katolikiem i ślub mi nie jest potrzebny, że należy mi się najlepiej anulowanie bierzmowania i całej katechezy jaką w życiu odbyłem.

@mirko_anonim: tutaj miał rację, z jednej strony ty mógłbyś się wypisać z kościoła, z drugiej dobrze, jakby on przestał cię okradać z twoich podatków.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @AnalLog: Skąd pomysł, że nie biorę udziału w życiu Kościoła?

@korell: Ale jakie jaja? Ja się uważam za wierzącego. Czemu mam więc nie podchodzić? Po to jest instytucja spowiedzi abym swoje grzechy (których żałuje) tam przedstawił i z takim zamiarem poszedłem.

@
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale ty wiesz ze to co ucza na katechezie jest gowno prawdą z tym co napisane w bibli, w bibli jest ze jedyna rzeczą jaka masz swiecic jest bog a ty idziesz do księdza i sie u niego spowiadasz i masz grzech to robiąc
  • Odpowiedz