Wpis z mikrobloga

Prosty przykład wczoraj był błąd w aplikacji Biedronki że w poniedziałek jest zamknięte pytałem ejaj dlaczego jest w poniedziałek zamknięte w całej Polsce sklepy dlaczego są zamknięte skoro zwykły dzień ejaj zaczęło mi takie historie tworzyć i tak opowiadać o jakichś mostach pracowniczych o jakimś przedłużonym weekendzie i inne historie że naprawdę zacząłem w to wierzyć że w poniedziałek jest rzeczywiście zamknięte, a to jest tylko przykład jak ejaj może otumanić człowieka.
Cały czas coś mi nie pasowało już dzisiaj jest wszystko w porządku w poniedziałek otwarte w aplikacji błąd poprawili ale jaką niepewność potrafi zasiać i tu nie chodzi o żadną biedronkę tylko sam przykład.
#ai #sztucznainteligencja #technologia #komputery
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@KarnetNaGlony
Bez kitu naprawdę tak potrafi cię zapędzić w kozi róg a jak się pojawiają wątpliwości te wątpliwości wyrażasz i dalej ci te kolejne wątpliwości rozbija tworząc kolejne ściany tekstu rzeczywiście można zwariować
  • Odpowiedz
dlaczego jest w poniedziałek

@aa-aa: bo prompty nie do końca działają tak jak prosty człowiek.

Jakbyś zapytał CZY w poniedziałek jest zamknięte (bez sugerowania nawet informacji z apki) to by Ci odpowiedział zgodnie ze stanem faktycznym.

Jeżeli zapytałeś DLACZEGO w poniedziałek jest zamknięte, to stwierdził to jako fakt - że jest zamknięte - i skupił się na odpowiedzi, dlaczego tak jest/może być. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Atreyu nieprawda miał sprawdzić czy są inne Biedronki zamknięte potwierdził że jest to kwestia regionalna że może to być decyzja kierownictwa a że w Polsce są Biedronce otwarte sprawdziłem powiedziałem mu że są zamknięte i zaczął twierdzić że to jest decyzja krajowa i tak dalej i tak dalej
  • Odpowiedz