Wpis z mikrobloga

Kupiłem sobie gravela i śmigam z moim ziomkiem który w przeszłości dużo jeździł na MTB a potem na szosie. Zawsze jak mijamy innych pedalarzy to podnosimy rękę żeby pozdrowić. Ostatnio mijał nas szosowiec i nie odwzajemnił pozdrowienia. Mój znajomy skomentował „Już miał podnosić łapę ale zobaczył że mamy grube opony”. #rower
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ostatnio mijał nas szosowiec i nie odwzajemnił pozdrowienia. Mój znajomy skomentował „Już miał podnosić łapę ale zobaczył że mamy grube opony”.

@delli44: to musi jakiś gupek być, ja macham każdemu na rowerze, nie ma znaczenia czy to gravel, kolarka czy mtb. No, oprócz mieszczuchów i elektryków, bo ci pierwsi to jeżdżą od święta, a ci drudzy oszukujo!
  • Odpowiedz
  • 1
@G06DbT: zauważyłem że to raczej ci starsi, na odpicowanych rowerach nie odmachują. Mieszczuchy i elektryki to wiadomo, jak biegałem to też nie machałem spacerowiczom i ludziom na wózkach inwalidzkich.
  • Odpowiedz
@delli44 pozdrawiasz przypadkowych rowerzystów? XD Jak jedziesz autobusem, to najpierw witasz się ze wszystkimi pasażerami z tego pojazdu, a potem machasz jak widzisz inny autobus? A jak jedziesz autem to chyba w ogóle nie trzymasz rąk na kierownicy, tylko trzymasz ręce w powietrzu na Hitlera.
  • Odpowiedz
  • 8
@ameneos: wyobraź sobie że ludzie uprawiający sporty się pozdrawiają. Jak wchodzisz do szatni na siłowni to wypada powiedzieć "cześć". Jak biegasz i mijasz innego biegacza to normalnym jest że się machnie ręką. Na rowerze jest tak samo. Kultura, coś niewiarygodnego.
  • Odpowiedz
@delli44: ja mam tak ze jak widze szosowca z daleka to sie nastawiam na machniecie, a jak widze gruba opone to mysle ze jedzie jakis ziutek wiec nie nastsawiam sie i z moich wzrokiem i spuszczona glowa nawet bym nie zauwazyl ze mi ktos machha
  • Odpowiedz
pozdrawiasz przypadkowych rowerzystów?

@ameneos: panie i panowie na motocyklach też się pozdrawiają. Dziwne, nie?

Może mam za tani.

@buka2345: jak nie masz "sportowego" rowera, to nie ma się co dziwić.
  • Odpowiedz