Wpis z mikrobloga

✨️ Czy trening trzy razy w tygodniu wystarczy?
1. Czy trenując trzy razy w tygodniu około godzinę jestem w stanie zrobić dobry trening?

2. Ile osób ćwiczy na sieciówkach w dużych miastach w godzinach 6:30-7:30 (wiem, że to zależy od siłowni, ale pytam ogólnie)? Na trening mam czas tylko przed pracą i wyrobię się tylko jak nie będę musiał czekać na wolne stanowisko. Jest to wykonalne w tych godzinach?

#mikrokoksy #silownia #mirkokoksy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

1. Czy trenując trzy razy w tygodniu około godzinę jestem w stanie zrobić dobry trening?

@mirko_anonim: tak, bez problemu.

2. Ile osób ćwiczy na sieciówkach w dużych miastach w godzinach 6:30-7:30 (wiem, że to zależy od siłowni, ale pytam ogólnie)?

Jak sam zauważyłeś, zależy od siłowni ale zwykle przez tłum nie będziesz musiał się przebijać. Pójdź na próbę do tej którą masz po drodze i sam oceń.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak masz obawe czekać na maszyny, to ustal plan aby wiekszosc zrobic w jednym miejscu.
Wchodzisz na laweczke i robisz klate,barki,plecy, triceps i biceps od strzala po kolei tylko zmieniajac hantle
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: rano wbrew pozorom jest sporo osób (sam chodzę rano), ale mimo wszystko nieporównywalnie mniej niż w godzinach popołudniowych. W zależności od sprzętu/maszyny czasami są zajęte (zwłaszcza wyciągi), ale generalnie aktualnie nie wyobrażam sobie chodzenia na trening po 18 i przebijanie się przez dzikie tłumy i kolejki do stanowisk.
Co do liczby treningów - 3 będą jak najbardziej ok, ważna jest regularność na przestrzeni miesięcy i lat.
  • Odpowiedz
Czy trenując trzy razy w tygodniu około godzinę jestem w stanie zrobić dobry trening?

@mirko_anonim: To zależy.
O ile jesteś w stanie zamknąć się w dwóch seriach na ćwiczeniu tak, żeby się kompletnie tym przeorać, to tak. Da się ustalić fajne full body w zestawie nogi, klata, plecy, łapy, nawet brzuch i łydki, gdzie średnio masz po dwa ćwiczenia na daną partię po 2 serie. Ale warunek to dojsc w danym cwiczeniu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak, wystarczy. Jak chcesz zoptymalizować to obczaj sobie na siłowni jakie sprzęty są blisko siebie które możesz supersetowac. Ja np często jak robię klatę/barki na bramie to robię to w ss z suwnicą jednonóż (żeby się nie p-------ć z 8 talerzami tylko 4) bo suwnica jest obok.
  • Odpowiedz
@bartt345: to zależy też co rozumiesz poprzez sprzęt bo jak np masz dzień z bench pressem i zależy ci żeby zrobić to ćwiczenie na ławce eleiko których na siłowni jest jedna sztuka albo dwie to jak zostaną zajęte przez trójbojarzy to może być problem nawet o 6:30 xD

znowu na kameralnych siłowniach tak samo można być problem z wolnym squat rackiem o 6 rano jeżeli są tylko 2 a nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
racjonalny-badacz-99: @KompletnieLosowyLogin: najtrudniej dostępne są: smith, suwnica skośna na nogi, maszyna na rozpiętki siedząc - zazwyczaj po 1 sztuce na obiekt, bardzo duże zainteresowanie.
Jak mała siłownia to racki, ławka płaska i ławeczki - chodziłem na jedną małą gdzie były 2 racki, siłownia zaczynała pracę o 6:00, a o 6:05 już oba były zajęte zazwyczaj xD. I to rzadko kiedy na jedno ćwiczenie, tylko przychodziła wiara robić SQ, potem jakieś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
ułożony-narrator-34:

1,5 h to minimum, 0,5 zajmuje sama rozgrzewka i przerwy między seriami.

@Doktor_Proton: przy 1,5h treningu, przerwy zajmują raczej godzinę i 15 minut :P. Seria to przeciętnie ze 30 sekund zajmuje, jak zrobisz 25 serii roboczych w ciagu treningu plus ze 3 rozgrzewkowe pod złożone ćwiczenia to całej pracy wychodzi dosłownie 15 minut, a reszta to siedzenie
  • Odpowiedz
@KompletnieLosowyLogin: Nie no to fakt, jak chcesz konkretną ławeczkę i jest jedna na całą siłownię to może być problem o każdej godzinie, zwłaszcza jak się dorwą trójbojarze xD Ale mi chodziło bardziej o to, że nawet jak ci zajmą ulubiona ławeczkę to zamiast płaskiej zarzucasz hantle i jedziesz, a o takiej 18 to czasem jest i problem z sensowną alternatywą gdy się spieszymy xD
  • Odpowiedz