Wpis z mikrobloga

✨️ Jak ustalić granice w związku?
Jestem w związku 10 miesięcznym z kobietą, która chce się ze mną spotykać non-stop, nie zostawiając mi za bardzo przestrzeń na moje hobby, sport, czy rozwój zawodowy po godzinach. Nawet nie zdążyłem zauważyć, kiedy od 1 spotkania w tygodniu zrobiło się tych spotkań 6, czasami 7, czyli codziennie. Prawdopodobnie przyczyną tego stanu rzeczy jest to, że dziewczyna ta nie ma żadnego innego sposobu na spędzanie wolnego czasu, co jej już mówiłem. Nie spotyka się ze znajomymi, nie uprawia sportu, nie uczy się, czas zabija oglądając Netflix.

Dla mnie idealne by były spotkania 2, max 3 razy w tygodniu, ale za każdym razem, gdy poruszam ten temat, to jest foch, że nie tęskinie, że myślę tylko o sobie. No a kurde kiedy ja mam zatęsknić jak ją widzę codziennie? Kończę pracę o 17, ona przychodzi o 18:30 a wychodzi o 8 lub 9 rano.

Przed tym związkiem uprawiałem sport codziennie, około 2 godzin, miałem czas na naukę nowych rzeczy, przestrzeń na wyjście do znajomych, teraz jest tak, że jest tylko ona. Zaczęło mi to bardzo mocno nieodpowiadać.

Jakieś rady, co robić? Jak jej to delikatnie wytłumaczyć, jakimi argumentami poprzeć?

Wrzucam też ankiete, żeby zobaczyć jak często się widujecie ze swoimi połówkami.

#zwiazki #logikarozowychpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

Jak często spotykasz się ze swoją dziewczyną/chłopakiem?

• 1-2 razy w tygodniu 21.1% (27)
  • 3-4 razy w tygodniu 20.3% (26)
  • 5-6 razy w tygodniu 9.4% (12)
  • codziennie 49.2% (63)

Oddanych głosów: 128

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak jej to delikatnie wytłumaczyć, jakimi argumentami poprzeć?

@mirko_anonim: że ptorzebujesz czasu dla siebie dla swojego zdrowia psychicznego, Jeśli to do niej nie trafia to niech sobie poczyta co psychologia mówi w temacie, a może przy okazji znajdzie sobie jakieś zainteresowania jak się zagłębi w temat.

Ewentualnie wciągnij ją w swoje hobby, ale to też dobrze byłoby mieć coś tylko swojego mimo wszystko. Tak jak znajomych.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ty nie masz kręgosłupa beciaku, baba wyczuła jaka miękka faja jesteś i cię zdominowała, bo musisz się na portalu ze śmiesznymi obrazkami pytać co zrobić, żeby majestatu nie urazić xDDD beka
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: moim zdaniem to po prostu słabo do siebie pasujecie. Ty powinienes mieć bardziej dynamiczna dziewczynę która ma znajomych, zainteresowania. Ona powinna poszukać takiego domatora który jak jest samotny to głównie siedzi w domu, a w związku będzie siedział w domu z nią.

Przykładowo ja będąc samotny głównie siedzę w domu, oglądam cos, siedzę przy pc, bardzo sporadycznie pójdę na spacer. Mógłbym mieć taką dziewczynę jak twoja, ale do twojego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: na początku związku ludzie zwykle chcą spędzać ze sobą mozliwie dużo czasu, często przedkładając relację nad hobby itd. ty nie chcesz i jeszcze masz wąty, że laska chce, więc prawdopodobnie potrzebujesz nie partnerki tylko dziury do zapchania ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@mirko_anonim w tej historii mnie kilka rzeczy zastanawia. Jak sobie wyobrażasz przyszłość tej relacji skoro widywanie się codziennie jest problemem. Jesli to nie jest dziewczyna tylko do stukania kilka razy w tygodniu to normalnym by było by kiedyś zamieszkać razem i być codziennie w domu razem, zatem jeśli to przyszłościowa partnerka to musicie wypracować jak spędzać ten czas razem, bo może musicie razem pojechać na siłownię byś mógł dalej uprawiać regularny
  • Odpowiedz
moim zdaniem to po prostu słabo do siebie pasujecie. Ty powinienes mieć bardziej dynamiczna dziewczynę która ma znajomych, zainteresowania. Ona powinna poszukać takiego domatora który jak jest samotny to głównie siedzi w domu, a w związku będzie siedział w domu z nią.

Przykładowo ja będąc samotny głównie siedzę w domu, oglądam cos, siedzę przy pc, bardzo sporadycznie pójdę na spacer. Mógłbym mieć taką dziewczynę jak twoja, ale do twojego trybu życia ona
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Sytuacja, którą opisujesz jest klasycznym przykładem tego, jak różne style przywiązania mogą prowadzić do napięć w związku.Ty potrzebujesz, jak normalna osoba, równowagi między bliskością a autonomią.Ona potrzebuje więcej i więcej. Operuje z lęku przed byciem samą, a każdy dystans odbiera jako możliwość porzucenia lub odrzucenia, kiedy to ona sama porzuciła siebie (i innych).

Osoby o lękowym stylu czują silną potrzebę bliskości i zapewnienia ze strony partnera. Często obawiają się odrzucenia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim kiedy z nią zamieszkasz to będziecie codziennie się widzieć, ale nadal. Trzeba mieć czas na swoich znajomych, swoje hobby, nawet spędzanie czasu w samotności i jakieś obowiązki. Więc masz bluszcza
  • Odpowiedz
ty nie masz kręgosłupa beciaku, baba wyczuła jaka miękka faja jesteś i cię zdominowała, bo musisz się na portalu ze śmiesznymi obrazkami pytać co zrobić, żeby majestatu nie urazić xDDD beka

@Moonman: a może ... jest zakochana xd?

czy OP też o tym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jakby... po co komu w ogóle związek na 2 dni w tygodniu? xd Spotykanie się codziennie czy 5/6 razy w tygodniu jest całkowite normalne, po to są związki żeby ze sobą być przecież. Czy to znaczy że macie codziennie 8h trzymać się za ręce? No nie...

Przychodzi baba i masz obowiązki typu sprzątanie, zakupy, gotowanie? Zróbcie to razem.
Przychodzi baba i chcesz pograć w grę lub poczytać książkę? Pograj z babą
  • Odpowiedz