Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim sie rozpisałeś chlopie jakbys szukal tutaj bardziej emocjonalnego wsparcia niż porady. Idz do dobrego lekarza, zbadaj sie porzadnie myslisz ze co ci wykopki madrego powiedza?

I przestan byc taka p---a ze poltora roku nie pijesz a dajesz po sobie jechac lekarzowi. Jak nie pijesz to nie, dziecko jestes?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Możesz mieć zespół Giberta (Hiperbilirubinemia) .Wówczas w wątrobie masz od groma zwapnionej bilirubiny . Wątroba jest mocno powiekszona . Wszystko co opisujesz na to wskazuje.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @rtone: No tak, trochę wsparcia szukam. Bo lekarz, no pokrzyczał i rozłożył ręce. A co do przebadania się to sporo się pobadałem, od całych pakietów trzustkowych, nerkowych, różne niedobory witamin i makroelementów, do tego mocz, kał, jakieś alergie np. na laktozę, na gluten, itp. No i hormony, tarczyca, pakiet dla mężczyzny itp. Wszystko powychodziło dobrze.

@Okaz_prawilnosci: badałem tą krzywą cukrową i insulinową oraz hemoglobinę
  • Odpowiedz
Sprawdź sobie ten gen . Nie zawsze wychodzą żółtawe białka oczu. To prawda , nie leczy sie tego ale można zmniejszyć stłuszczenie watroby . Słowo klucz to - oczyszczanie metodą Clarka . Pare razy i twoja wątroba bedzie dwa razy mniejsza. Tylko to mozna zrobić. Powodzenia.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
silny-marzyciel-64: @nazir: Tu op, sorry, że bez weryfikacji ale odpisuje z pracy.
30min temu robiłem to badanie generyczne, wynik do 12 dni.
Generalnie to ja w opisie usg mam napisane, że wątroba jest normalnych rozmiarów, nie jest powiększona, tylko stłuszczona.
Co do metody Clarka - to w internecie to oczyszczenie opisane jest jako oczyszczanie z pasożytów. To to? Chodzi o tą metodę z piciem soku jabłkowego, grejpfruta, oliwy z oliwek i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Idz do dobrego hepatologa, który wykona Ci FibroScan. Samo USG to oceny stłuszczenia jest troche słabe, Szczegolnie jak ktoś ma słaby aparat i wzrok xD. Fibroscan sprawdzi poziom stłuszczenia i zwłóknienia. Dodatkowo heparegen nie jest dobry na leczenie stłuszczenia wątroby. Lepszy jest Essentiale Max i trzeba go brać w wiekszych dawkach niz zalecane przed producenta. Moj hepatolog zalecil dwa razy wieksze i ładnie wyszedłem z tego razem z dietą
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim nie sugeruj się badaniem USG, w zależności od czułości badania wychodzą różne wyniki. Metoda Clarka jest tak opisywana bo prostym ludziom trzeba prosto tłumaczyć by ich zachęcić . Jakby napisano o zwapnionej bilirubinie to każdy by miał to gdzieś.
  • Odpowiedz