Wpis z mikrobloga

Kyle Langford, ubiegający się o nominację Partii Republikańskiej w wyborach na gubernatora Kalifornii w 2026 roku, opublikował zdjęcie sprzed bramy byłego niemieckiego obozu zagłady Auschwitz z podpisem „Mój plan 0% bezrobocia”.

Potem je skasował ale zostawił informacje, że to był żart. Wiecie, taki żarcik ;)

Potem wielkie zdziwienie PiSowcow dlaczego ludzie w Polsce nienawidzą republikanów.

#polityka #bekazpisu #polska #usa #auschwitz
Sin- - Kyle Langford, ubiegający się o nominację Partii Republikańskiej w wyborach na...

źródło: IMG_6622

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
@recznik_z_ikei

Ale reset Obamy to w tamtych czasach to nie był taki zły pomysł. Próba pokojowego ucywilizowania Rosji, wyciągnięcie ręki, pokazanie że pokojowo można razem współistnieć i się rozwijać. Fakt, okazało się to kompletnie złudne i z obecnej perspektywy był to błąd. Rosjanie okazali się być barbarzyńcami którzy rozumieją tylko język siły i wolą nawet żreć gruz, byleby tylko być "imperium".
Mogę się założyć, że gdyby resetu nie było to historia
  • Odpowiedz
  • 1
@123_ Trudno się dziwić Amerykanom, którzy do Europy weszli praktycznie na gotowe. W walce z Hitlerem zginęło 200 tys. Amerykanów, podczas gdy obywateli Związku Sowieckiego ok. 25 milionów, czyli ponad 100 razy więcej.
  • Odpowiedz
@Jabby: masakra, nic sie nie nauczyłeś przez te lata? Ten reset to był fatalny pomysł i najlepszy prezent dla imperialnych zapędów ruskich.

Cała bolesna nauka jak krew w piach skoro ktokolwiek śmie jeszcze bronic tej zbrodni jaka był ten reset.
  • Odpowiedz
@Sin-: Akurat to jest brama do obozu koncentracyjnego w Oświęcimiu (Auschwitz I). Obóz zagłady znajdował się w Brzezince (w części Auschwitz II - Birkenau).
  • Odpowiedz
@Sin-: zapoznać cwaniaka z machiną wojenną i prawdziwą opresją. Myślę, że uleczenie 99 procent mogłoby się odbyć przez przymusowe doszkalanie materiałem zdjęciowym i nagraniami z funkcjonowania takich placówek.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@Wejd1: On nie jest głupi i doskonale wie co pisze. I to nie był żart.
Niestety niektórzy politycy są paskudni i chcą dokładnie tego dla ludzi o czym piszą.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@juha0095: Jestem na wykopie. Tutaj ludzie wiedzą bo się interesują polityką. Jak kiedyś będę robić TikToka to rolka będzie trwała 10 minut w tym 5 minut wstępu i tłumaczenia xD
Nie martw się ;)
  • Odpowiedz