Kyle Langford, ubiegający się o nominację Partii Republikańskiej w wyborach na gubernatora Kalifornii w 2026 roku, opublikował zdjęcie sprzed bramy byłego niemieckiego obozu zagłady Auschwitz z podpisem „Mój plan 0% bezrobocia”.
Potem je skasował ale zostawił informacje, że to był żart. Wiecie, taki żarcik ;)
Potem wielkie zdziwienie PiSowcow dlaczego ludzie w Polsce nienawidzą republikanów.
Potem je skasował ale zostawił informacje, że to był żart. Wiecie, taki żarcik ;)
@Sin-: Taka ciekawostka. Ogólnie tutaj właśnie (w tym temacie) zwyczajnie wychodzi między innymi relatywnie często bardzo duża ignorancja która panuje w amerykańskim społeczeństwie odnośnie pewnych kwestii wywodząca się głównie z tego, że Stany Zjednoczone nie rozumieją tego jak duża była to tragedia dla Europy żyjąc sobie gdzieś tam w swojej bańce.
@Jabby: tobie wydaje się to oczywiste, ale dla prawicy takie spojrzenie jest zbyt abstrakcyjne, oni nie rozumieją zmieniającej się perspektywy, co doskonale widać po ręczniku z ikei
@Sin-: Myk jest taki, że w pierwszej wersji napisał coś dokładnie odwrotnego, czyli że wcale nie żartuje i trzyma się tego "rozwiązania". Najwidoczniej jednak ktoś sprytniejszy dał mu do zrozumienia, że przegiął, więc teraz jest "haha, tak sobie tylko żartowałem, *wcale* nie chcę zabijać bezrobotnych". Tak zakładałem, że będzie albo to, albo "shakowali mnie!"
@Sin-: Co do żarcików, to są śmieszne i są też takie, które są nie na miejscu, ten jest tym drugim.
Co do samego pomysłu... Dużo osób miało, ma i będzie miało te poglądy lub zbliżone. Auschwitz, akurat to bardzo zły przykład, bo ten obóz jest znany z tego, że mordował niechcianych. Pierwotnie, jak inny obóz zaczynał od niewolniczej pracy. Dużo osób, zwłaszcza starszych ma zbliżone poglądy do tego, nie pracujesz
Potem wielkie zdziwienie PiSowcow dlaczego ludzie w Polsce nienawidzą republikanów.
#polityka #bekazpisu #polska #usa #auschwitz
źródło: IMG_6622
Pobierz@Sin-: Taka ciekawostka. Ogólnie tutaj właśnie (w tym temacie) zwyczajnie wychodzi między innymi relatywnie często bardzo duża ignorancja która panuje w amerykańskim społeczeństwie odnośnie pewnych kwestii wywodząca się głównie z tego, że Stany Zjednoczone nie rozumieją tego jak duża była to tragedia dla Europy żyjąc sobie gdzieś tam w swojej bańce.
@Jabby: tobie wydaje się to oczywiste, ale dla prawicy takie spojrzenie jest zbyt abstrakcyjne, oni nie rozumieją zmieniającej się perspektywy, co doskonale widać po ręczniku z ikei
@Sin-: Myk jest taki, że w pierwszej wersji napisał coś dokładnie odwrotnego, czyli że wcale nie żartuje i trzyma się tego "rozwiązania". Najwidoczniej jednak ktoś sprytniejszy dał mu do zrozumienia, że przegiął, więc teraz jest "haha, tak sobie tylko żartowałem, *wcale* nie chcę zabijać bezrobotnych". Tak zakładałem, że będzie albo to, albo "shakowali mnie!"
Co do samego pomysłu... Dużo osób miało, ma i będzie miało te poglądy lub zbliżone. Auschwitz, akurat to bardzo zły przykład, bo ten obóz jest znany z tego, że mordował niechcianych. Pierwotnie, jak inny obóz zaczynał od niewolniczej pracy. Dużo osób, zwłaszcza starszych ma zbliżone poglądy do tego, nie pracujesz