Wpis z mikrobloga

✨️ Miesiąc na diecie - dlaczego waga stoi w miejscu?
Dobra, co tu się odjeb..
Miesiąc na deficycie kalorycznym, dieta 2000 kcal.
Ćwiczenia 3x w tyg, normalny plan treningowy rozpisany przez trenera.
1-3x w tyg. rolki, basen.
10 tys kroków dziennie.

Waga początkowa 97 kg (190 cm)
Waga po miesiącu 97 kg (190 cm)
wtf?
Zero podjadania, nie mam napadów głodu, czuję się dobrze. Morfologia, hormony bdb.

Jedyne co sobie mogę zarzucić, to że pije zdecydowanie za mało wody.
Możliwe, że aż taka retencja wody ?

#silownia #mikrokoksy #dieta #sport

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: miesiąc to krótko, bardzo krótko i nie patrzyłbym na wagę tylko na obwody ciała(łydka, udo, pas, klatka) wtedy widać czy schodzi czy nie. No i 2000kcal to bardzo mało, wiesz jakie masz zapotrzebowanie?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim

Proszę się zgłosić do komitetu noblowskiego, bo być może mamy tutaj do czynienia z jakimś załamaniem fizyki klasycznej skoro mimo iż energia dostarczona do organizmu jest mniejsza od tej przez niego wykorzystywanej to nie zachodzi utrata jego masy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przeszacowujesz najpewniej to co jesz, albo nie liczysz jakichś pobocznych produktów skrupulatnie typu olej na którym smażysz, śmietana, sosy, jakiś dodatkowy cukier itp. Trochę tu, trochę tu i nagle się zbiera i masz 500 kcal nadwyżki.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kiedy się ważyłeś? Mogłeś pierwszy raz zważyć jak poprzedniego dnia mało jadłeś i piłeś, a drugi po dużej objętościowo kolacji i piciu dużej ilości wody.

Jeśli jesteś kobietą to cykl miesiączkowy ma duży wpływ.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Bo-Brownik @dsomgi00 @walciak @vostok

Jestem na diecie pudełkowej, z lepszego cateringu w moim mieście. Objętościowo na pewno nie przekraczam tymi posiłkami 2000-2200 kcal - nawet zakładając, że jest jakaś niepewność przy przeliczaniu kcal.

Wg kalkulatora, przy mojej aktywności, aby chudnąć 0,5-1 kg, powinienem spożywać 2600 kcal. Czasem wpada banan, lub 2-3x kawa z mlekiem (czarna zabielana), odżywka białkowa
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no to jest argument, bo "Jestem na diecie pudełkowej, z lepszego cateringu w moim mieście.".
Pisali Ci drukowanymi literami, nie chudniesz, bo nie masz deficytu. Nie oczekuj innego wyjaśnienia, bo go nie ma.
A diety pudełkowe z deklarowanymi kaloriami co do 1 kcal, to często taka sama fantazja, jak opowiadania w nowej fantastyce.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: waga to tylko cyferki - zobacz pomiary swojego ciala to jedno a dwa ze miesiac to zdecydowanie za malo zeby cokolwiek zobaczyc / u jednego zleci wiecej " kg " - przed nadmiar wody w organizmie a z drugiego bedzie schodzic mega wolno
- jak wszystko jest wykonywane tak jak napisales i trzymasz wszystko na 100% to patrzec obswerwowac cierpliwosci a wszystko bedzie stopniowo spadac

redukcja to nie sprit
  • Odpowiedz