Aktywne Wpisy

CzekoDonut +956
źródło: 0101010101
Pobierz
PiotrFr +128
Żona wyprowadziła się w sobotę,.zaczyna się nowe życie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wykop30plus #wykop40plus #urodziny #chwalesie
#wykop30plus #wykop40plus #urodziny #chwalesie
źródło: 1000040092
Pobierz

Branżowy portal dla konowałów postuluje, aby płacić lekarzom od procedury jak w USA. Oczywiście z pominięciem takiego szczegółu, że konowały w USA muszą same wywalić wcześniej $250k na swoje studia. Doskonały pomysł. Kopiujmy najmniej efektywny system na świecie.
źródło: 1000119432
PobierzDodatkowo:
- mediana 450 000 dolarów gdzie tyle zarabiają lepsze specjalizacje typu kardiolog, więc będąc ortopeda z pierdziszewa zarobisz połowę max
-40-50% zabierają wysokie podatki , więc powiedzmy że zostaje ci 300 000
-koszt życia 50-100% wyższy, powiedzmy że 50% zostaje ci jakieś 200 000 dolarów czyli ok 800 000 zl na polskie warunki. Popatrzmy na afery z zarobkami u nas i porównajmy.
- ponosisz rzeczywista odpowiedzialność za błędy lekarskie i idziesz
Ja też tak chcę. Szwedzki stół, z każdego kraju po jednej rzeczy która nam się podoba i jest pięknie xD
@camelinthejungle: Tyle to nie. Ja się proszę pana śpieszę do drugiej placówki. Tutaj jest numer mojej polisy i proszę sobie rozmawiać z ubezpieczycielem w sprawie pogrzebu syna.
@jarzynka:
System, gdzie lekarze spłacają swoje studia 10-12 lat, tych co nie stać na ubezpieczenie, to pierwsza choroba jest dla nich pętlą na szyje, a reszta i tak narzeka XDDD
Dosłownie, nasz system łaczy wady wszystkich systemów, ale ostro ścigamy się z USA.
Zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajebiste wzorce narzucają nam lekarze, bo i obecny system jest ich tworem, jak i ich maślane oczy do USA
źródło: 2249
Pobierz