Aktywne Wpisy

MonazoPL +83
Startujemy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: W jakim banku masz główne konto i dlaczego właśnie w tym? ( ͡€ ͜ʖ ͡
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: W jakim banku masz główne konto i dlaczego właśnie w tym? ( ͡€ ͜ʖ ͡
źródło: rozdajo monazo
Pobierz
solejukowski +1

#p0lka #logikarozowychpaskow #alimenty
źródło: IMG_5770
Pobierz@Detharon: skocz na zwykły ryneczek, kup z 2 kg pomidorów, ogóra na mizerię, z 2kg jdobrych jabłek, maliny, borówki, pora, kalafiora, pol kg bobu i na to dorzuć np
O, to już wiem skąd nazwa Warszawa ( ͡º ͜ʖ͡º)
@JestemKrzysio: nikt, ale ona argumentuje to tym, że alimenty mają być wysokie, bo takie są potrzeby ludzi.
Ja też czasem kupuję bzdury, jak herbatki sprowadzane prosto z Japonii od ich lokalnych dostawców, za co płacę kilkaset złotych, ale to fanaberie a nie prawdziwa potrzeba. Podobną fanaberią jest jagodzianka za 22 zł czy pączek za 40 zł.
To są, swoją drogą, ceny z lokalnych piekarni w Zurychu,
@jacekparowka: To jagodzianki 88 zł, a "pierdoły" prawie 100 zł. Ciekawe jakie "pierdoły" można jeszcze kupić w piekarni.
Notabene 450zł to jest ponad 2kg ryby naprawdę z górnej półki, 400zł to są 2kg mięsa
@YeahBunny: Ja tak ale to wlasnie byl jeden z oddzialow crazy butchera [dobrej jakosci mieso i steki] i nakupowalem miesa mielonego na caly miesiac wtedy xd
@JonaszSynGrazyny: Trzy, czy cztery kraftowe bułki, czy pączki plus kraftowy chleb ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na warzywa i owoce na dwa dni też wydałbyś 155zł?
Komentarz usunięty przez autora
@skibi: W Polsce B to się piecze samemu jagodziankę z własnoręcznie zebranych jagód i wychodzi 10gr za sztukę.
@groceries: Fasola biała i groch to są najtańsze źródła białka. Jedząc ryż, makaron domowej roboty, groch, fasolę i pijąc wodę z kranu, jesteś w stanie w cenie jej zakupów na weekend, przeżyć 16 tygodni.